rogeros napisał(a):
Na wstępie chciałem wszystkich przywitać gdyż to mój pierwszy post

Wracając do tematu. Ja także spełniłem swoje marzenie kupując Audi.
Nie wiedziałem jednak ile ona pali. Po zalaniu auta do pełna 66L
przejechałem na nim dokladnie 701km. Stąd wychodzi spalanie poniżej 10l.
Jeździłem głównie po mieście nie oszczędzając auta.
Dodam że mój silnik to 2,0 (z okrągłym filtrem powietrza) gaźnik.
Natomiast dorzucając kilka groszy to przy okazji chciałbym się spyać jaką instalację gazową polecacie do tego auta. I czy komuś udało się umieścić niewiem jak to nazwac (gazowe podłączenie do dystrybutora) obok wlewu paliwa pod klapką. Bo ja nie bardzo widze tam miejsce.
A kolejne pytanko czy jest jakaś możliwość wyregulowania wskaźnika paliwa.
Ponieważ moj wskażnik po zatankowaniu do pełna i po przejechaniu 500km
wskazywał 3/4 zbiornika.
Zaleje 10 litrów pokazuje mi 1/4 zbiornika

Rogeros super że dołączyłeś do AKP ale po pierwsze ze wszystkimi na forum wita się na NEWBIE i proponuje Ci to zrobić jak najszybciej .....
http://www.audiklub.org/phpBB2/viewforum.php?f=4,
Po drugie możesz choć podać symbol silnika, rocznik albo czy to jest B3 czy B4. Na tej podstawie będzie można dobrać instalacje gazową dla Twojej Niuni, ale skoro masz gaźnik to chyba B3.... .
Po trzecie użyj opcji "Szukaj" gdyż odnośnie instalacji gazowych jest sporo informacji
Ja mam instalacje II generacji ELPIGAZ-u i steruję tym komputer AUTRONIC AL-700.
Po czwarte jest możliwość regulacji wskaźnika paliwa i też proponuje użyć opcji "Szukaj" gdyż ten temat też był poruszany, a wiem bo sam szukałem

.
Jak dobrze pamiętam to najpierw trzeba zatankować full. Pod wskaźnikiem poziomu paliwa na desce rozdzielczej jest pokrętło którym kręcąc w prawo albo w lewo ustawia się poziom wskaźnika. Ale naprawdę szczegóły znajdziesz na forum.
Ramon 1 - wydaje mi się, że troche to zależy gdzie tankujesz gaz. Czytałem gdzieś posta, że na gazie Shella więcej km można trzasnąć. Spróbowałem, i sprawdziło się . Mimo że mają najdroższy gaz ( 1,92zl/l w Krakowie) jednak po przeliczeniu na zł/km wychodzi najtaniej w stosunku do stacji gdzie masz gaz np. za 1,78 zł/l. Jak tankuje gdzie indziej to średnie zużycie jak u większości

a może jeżdrzę jak "dziadek" :576: :576: :576: