.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 01.lip.2025 14:38:22

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 01.gru.2003 16:51:10 
Użytkownik

Latam do garażu ale ciągle nic z tego :P Jak otworzę kluczykiem tez nie świeci żadna lampka. Lampek mam trzy nad drzwiami i jedną nad lusterkiem wstecznym. Pod kierownicą nie mam tych rzędów modułów co piszesz. Są tylko dwa przekażniki jeden większy oznaczony jako 287 i mniejszy oznaczony jako 217, oprócz tego bezpiecznik 60A i reszta to wtyczki i kable i żadnej skrzynki nie widzę. :)

Tytuł:
PostNapisane: 02.gru.2003 11:46:36 
Użytkownik

Postaraj sie znalezc kogos kto ma tez centralny i sprobowac podmienic na chwile. Na ta chwile nie mam juz zadnej opcji oprocz podmiany, bo bez pewnosci ze masz dobry sterownik centralnego (oczywiscie ten w bagazniku) nic nie zdzialamy.

Tytuł:
PostNapisane: 02.gru.2003 18:39:20 
Użytkownik

z tą podmianą to raczej nie realne bo kilka lat temu wymieniłem część kabla tego wielożyłowego i zamontowałem porządną wtyczkę i gniazdo bo ciągle mi tamto śniedziało a to ma styki że tak powiem pozłacane :) ;) Od tamtej pory miałem z centralnym całkowity spokój ale w tamtym roku to cholerne zaciemnienie w kabinie :): Póki co to dzięki za pomoc najważniejsze ,że to sterowanie światła jest w tej pompce , to może powoli coś wykombinuję. Fachowcy twierdzili ,że w desce rozdzielczej :?: Podobno nie chcieli grzebać aby coś nie pourywać :P
Pozdrawiam :!:

Tytuł:
PostNapisane: 25.sie.2005 21:54:50 
Użytkownik

MariuszD napisał(a):

Bożesz ty mój - dyć ja właśnie na to czekałem. Miesiąc klepania w te małe klawisze na tym forum i dopero teraz!
Ha ha!

A masz może namiary na porządny shemat instalacji elektrycznej?

O cholera - chyba odgrzałem jakiegoś kotleta :P

Tytuł: Klapa?
PostNapisane: 26.sie.2005 12:58:31 
Użytkownik

Też mialem problem z oświetleniem kabiny.

Problem polegał na tym, że przetarła się wiązka przewodów biegnąca przy klapie bagażnika (częsta wada w B4)

Nie zaszkodzi sprawdzić.

Tytuł:
PostNapisane: 26.sie.2005 16:59:46 
Użytkownik

a gdzie jest sterowanie w przypadku gdy nie ma centralnego? Dokad schodza sie przewody bo u mnie przy drzwiach kierowcy nie dziala, a wlacznik jest na 100% sprawny.

Jakie limity :?: W Neostradzie nie ma limitów :D

Tytuł:
PostNapisane: 27.sie.2005 20:01:20 
Użytkownik

Dobra question do specow - dokad ida te kable od wlacznika w drzwiach kierowcy (bialo-brazowy). Bo wysledzilem, ze ida pod bialy plastik, ktory jest pod nogami kierowcy. Dla ulatwienia podaje, ze nie mam pneumatycznego centralnego. Krew mnie zalewa bo nie moge z tym dojsc do ladu i skladu. Ostatnia pierdolka, ktora mi raz hula, raz nie.

Tytuł:
PostNapisane: 28.sie.2005 22:14:46 
Użytkownik

Auto: A4 B6, A4 B5 Avant, Cabriolet
Te przewody od wlacznika krancowego przy drzwiach ida az do wlacznika w lampce na srodku kabiny w poblizu gdzie jest otwieranie szyberdachu. Wlacznik w lampce ma 3 tryby pracy. W jednym przewodzie prad jest czaly czas. mozna sobie sprawdzic probowka 12V. Czesto na te problemy pomaga odkrecenie kazdego wlacznika krancowego przy drzwiach ( przykrecony jest na dwie srubki i dokladne wyczyszczenie stykow ( uwaga kolejnosc przewodow ma byc taka sama jak przedtem), a najlepiej to wziac i lekko prysnac preparatem WD-40 do srodka samego wlacznika. Nic mu sie nie stanie a przynajmniej w srodku bedzie lepszy styk i przewodzenie pradu 12V. Ja tak zrobilem u siebie i teraz wszystkie oswietlenie wnetrza jednoczesnie zaswieca sie przy otwarciu ktorychkolwiek drzwi, a potem gasnie, czyli jest tak jak byc powinno fabrycznie. :)

EDIT Sterowanie oswietleniem ze ma zgasnac, to robi juz uklad elektroniczny pompy centralnego zamka. Zeby wszystkie lampki zgasly np po przekreceniu kluczyka w stacyjce to musza byc zamkniete wszystkie drzwi. Obwod wiec musi byc zamkniety, bo inaczej nie zgasnie swiatlo. Bezpiecznik jest na ten caly uklad a znajduje sie oczywiscie w skrzynce w komorze silnikowej, ale przekaznika chyba nie ma. We wlaczniku sa trzy przewody ktore obsluguja cale oswietlnie, zeby sie do nich dostac nalezy podwazyc obudowe lampki plaskim srubokretem.

Ostatnio edytowano 28.sie.2005 22:30:38 przez KORU, łącznie edytowano 5 razy

Tytuł:
PostNapisane: 28.sie.2005 22:17:31 
Użytkownik

mowisz powaznie, ze po drodze nie ma zadnego bezpiecznika albo przekaznika? Troche to jak dla mnie dziwne. Znaczy, ze mam gdzies po drodze przetarty przewod.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1