wowo napisał(a):
Wg mnie dane są oki (poza tym takich danych na nec ie jest dużo więcej)To jest cięzka bryka więc nie ma sie co dziwić. Nie piszcie że 13 letnie autko (bez modyfikacji) przyspiesza lepiej niż dane fabryczne.
no właśnie nie przyspiesza lepiej niż dane fabryczne, bo dane fabryczne podają równo 8,0s do 100km/h, ale mój egzęplaż był bardzo zbliżony do tego wyniku, nawet raz G-tech pokazał 7,9 ale prawdopodobnie było lekko z górki pod sam koneic próby

. Ale wyniki rzędu 8,1 do 8,3 były jak najbardziej powtarzalne
wowo napisał(a):
Pomiary komórką czy stoperem to można sobie wsadzić w .... Najbardziej miarodajnym wskaźnikiem jest zhamowanie auta. Wtedy widać czarno na białym w jakiej kondycji jest autko, a kręcone czasy w głowniej mierze będą uzależnione od kierowcy.
od tamtej pory wiele sie zmieniło
Pomiar stoperem może być bardzo dokładny, i nie różni sie wiele od pomiaru G-Tech'em, robiłem takei próby i różnice były niewielkie pomiędzy tymi droma urządzeniami, dlatego twierdze że stoperem też można zmieżyć auto i to w dużym przybliżeniu. Tylko przy stoperze jest jedna wada, mierzymy przyspieszenie do "licznikowego" 100km/h a g-tech ma swój licznik w postaci radaru lub innego rozwiazania zależy od producenta, sposobów jest wiele