Zoltar napisał(a):
A ja bym chętnie zamienił quattro na ośkę w większym wypasie, jeżdżę juz ponad 5 lat quattro i nie widzę w nim nic szczególnego, poza tym w ośce są moim zdaniem lepsze odczucia co do przyśpieszenia, miałem okazje przejechać sie focusem 2.0 133 KM i mimo że do setki idziemy prawie równo to w fordzie są o niebo lepsze przeciążenia, tak samo w innych autach. Quattro to taki czołg, skrzynia ma krótkie przełożenia, ale widzę że Hans wykonał przez te kilka lat niezłą robote na forum i teraz każdy zachwyca się tym napędem
Moim skromnym zdaniem Quattro ma sens jeżeli dysponuje się mocą powyżej 200 KM, gdy rusza się ze świateł z 5 tys obr i jak ktoś lubi ryzykować na zakrętach albo w zimie
Jak się trafi to może być, dla mnie quattro nie byłoby wyznacznikiem przy kupowaniu auta.
Pozdrawiam
tak tak

... a swistak siedzi bo sreberka byly kradzione

.... probujesz siac propagande zeby posiadaczy quattro bylo jak najmniej ... z jednej strony to oczywiste .... to Ty bedziesz wzbudzal zainteresowanie na drodze

...a tak , jak sie co drugi toczy z napedem na 4 kola to nawet nie poszpanujesz
prawda jest taka ze quattro to mozliwosci a nie korzysci ... Ci ktorzy mysla inaczej , przy pierwszym poslizgu koncza na drzewie ... quattro daje mozliwosc szybszego i sprawnieszego a co za tym idzie bezpieczniejszego radzenia sobie na drodze ale do tego trzeba jeszcze posiadac umiejetnosci prowadzenia auta w sytuacjach ekstrewmalnych.
co do tych roznic o ktorych piszesz Zoltar to powiem Ci ze nie sam naped robi taka roznice miedzy tym fordem a Twoim autem a masa obu aut ... poprostu B4 jest duzo ciezsze no i to zupelnie nie ta wielkosc aut . dlatego focus bedzie zawsze bardziej dynamiczny ale jak sobie pojedziesz w trase to uwierz mi ... niewazne czy Audi bedzie z quattro czy nie , bedzie sie prowadzilo stabilniej ... dlaczego ? bo jest ciezsze ...
inna sprawa. w focusie , jako jedynym w swojej klasie jest niezalezne zawieszenie tylu ... to duzo daje ... Audi ma takie zawieszenie tylko w quattro i to tez duzo daje. sam naped to juz wyzej opisywalem ... a wlasnie niezalezne zawieszenie daje duza poprawe przyczepnosci
reasumujac , mozecie pisac co chcecie i jak chcecie, faktu ze quattro w Audi jest lepsze od oski nie zmienicie choc byscie nie wiem jakie argumenty przytaczali ... i nie probujcie mi tego przypadkiem udowadniac ze jest inaczej

.