.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 28.cze.2025 10:30:54

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 08.wrz.2005 08:59:19 
Użytkownik

Lukasik napisał(a):
heron, sam sobie sprawdz, czy zgadzają cie sie znaki na wale korbowym ze znakiem na wałku rozrządu i bedziesz wiedział czy pasek jest nalozony ok.

Ja mialem ten sam problem. Mechanik ustawil na znaki i auto bylo zamulone. cofnal o jeden zabek i smigalo jak przed wymiana paska. Sprawa jest oczywista wiec nie ma co dywagowac.

Audi B4 1.9tdi
Audi A4 2.5tdi AFB
Audi A4 1.9tdi AFN
Audi A6 C5 1.9tdi
Audi A4 B8 2.0tdi_cr

Tytuł:
PostNapisane: 09.wrz.2005 17:31:49 
Użytkownik

dodam od siebie jescze taka historie:

kiedys mialem VW Passata 1,8i 1990ok kolega mechanior wyminil mi pasek rozrzadu...odebralem auto i wol totalny...ustawialismy zaplon na lampe i jazdy testowe i nic...stwierzdil wtedy ze oleje znaki i przestawi o zabek rozrzad. przestawil i lepiej...porzestawil o kolejny zabek i auto wrocilo do normy.

ps. ustawialem rozrzad szwagrowi bez znakow rozrzad w oplu 1,8 wielopunkt. 1 tlok GMP, krzywki walka rozrzadu na pierwszym cylindrze symetrycznie do gory i aparat n aznak rowno na 1 cylinder...i auto hula. Nie wiem co jest z tym motorem u niego bo jak na znaki ustawie tloki to jest ok 2cm ponizej GMP! eeee cus nie tak a moze tak ma byc? ;)

:peace:

Tytuł: Wół po wymianie paska rozrządu
PostNapisane: 09.wrz.2005 19:52:03 
Użytkownik

Witam.
Panowie - jeżeli chodzi o znaki na kołach zębatych to prawda że są nie prawidłowo naznaczone bo nie wiadomo czy one już kiedyś nie były wymieniane , a ja wim z swojego doświadczenia, iż dobrych części nie dają do sprzedaży w sklepach - tylko braki takie jak opisujecie że ustawicie na znaki i silnik źle pracuje lub wogóle. Kupując częsci zamienne musimy wziąć na to poprawkę.
Pozdrowienia.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1