Panie Grzegorzu pan normalnie chce mi podniesc cisnienie zamiast zaproponowac jakies sensowne rozwiazanie problemu.
Bawie sie juz w interesie 10 lat z okladem ( ostatnie pare lat prowadze serwis w ogolnopolskiej sieci ) , koledzy w firmie 15 lat i wiecej i nikt nie podal mi sensownego rozwiazania problemu gdy :
- chlodnica jest drozna
- termowylacznik rowniez sprawny
- pompa oraz termostat nowe oraz sprawne ( termostat wyprobowalem 3szt ) tutaj prosze sobie wyobrazic naklad pracy przy wlkadaniu wyjmowaniu tych podzespolow
- korek od zbiorniczka nowy czy stary taki sam rezultat-
- wszystkie biegi dmuchawy sprawne
- ogrzewanie , klimatyzacja sprawne
- uszczelki pod glowica sa nowe ( problem istnial przed wymiana rowniez )
- uklad nie jest zapowietrzony
A TEMPERATURA NADAL JEST ZA WYSOKA.
Nieocenione beda wszelkie rady....
A kowalstwo... hmm

uratowalo juz wiele samochodow przed inwetycjami zycia czyli dolozeniem 100% wartosci samochodu.
Dla ciekawostki powiem ze w S6 z podobnym objawem koniec koncow rozerwalo nagrzewnice... od za wysokiego cisnienia. Pan od S6 wymienil wszytsko i nadal nic nie pomoglo.
Prosilbym nadal o rady , sugestie

To co próbujesz zrobić z tym autem dla dla mnie i kowalstwo i druciarstwo za razem! Już wolałbym mieć jeden (drugi) bieg niż takie hopki... Nie toleruję takich rozwiązań jakie proponujesz i już. A to, że z takim doświadczeniem nie możesz sobie z tym poradzić to... nie świadczy dobrze... dlatego też mimo, że nie jestem mechanikiem wolę sam dłubać przy samochodzie bo jak coś zrobię to wiem, że jest to dobrze zrobione... a jak jestem zmuszony oddać do mechanika to już napewno nie do takiego, co wierzy jedynie w młotek, przecinak i części od opla
Dlasza dyskusja jest bezcelowa więc nie będę brał w niej udziału... Oczywiście to tylko moje stanowisko
P.S. Moim zamierzeniem nie jest podnoszenie Twojego ciśnienia