Irekcity napisał(a):
Serdecznie witam wszyskich i Bardzo prosze o pomoc..
Mianowicie moja połowica znalazła dla siebie A4 1,9 TDI z 97 roku , przebieg 224tyś. Pierwsze wrazenia wyglada zajefajnie tyle ze mam mało doczynienia z Audi i z tad mam małą prosbe.. Na co konkretnie mam zwracac uwage przy kupnie.. jakie maja mankamenty te modele?? Z góry dziekuje za wasze sugestie. Pozdrawiam
Najwiekszym problemem w A4 jest wielowahaczowe zawieszenie, ktore czasem moze dostarczyć bólu natury finansowej. Zapytaj na pw uzytkownika i nicku Rogal, ktory czym takim sie kulał i ma pojecie o kosztach zawiechy.
Co do silników diesla w tym modelu (TDI: AHU-90 konny lub AFN-110 konny) , są kontynuacją silników 1Z montowanych w Audi B4 i mówiąc krótko i zajeb... (tak jak Dona

) , jesli prawidłowo eksploatowane wystarczą Ci na wiele tys km. Osobiście wolałbym AFN`a, ale zadbane AHU tez da Ci sporo radochy.
W tym nadwoziu z silnikami AFN wystepowal juz naped quattro.
Jeśli nie wiesz na co zwrócić uwage przy kupnie TDI, mocno sugeruję zabranie ze sobą fachowca, który będzie wiedział co sprawdzić przy tym silniku. Nie zaluj kaski na dobrego fachurę.
Aha. Stare przyslowie mówi za najwieksza wada Audi jest jego poprzedni wlasciciel i jest to niestety prawda