ruffi22 napisał(a):
witam
od bardzo niedawna jestem szczesliwym posiadaczem audi 100 s4 4.2l ABH quattro manual 6 bieg. 93r.
Nie nazywaj tego auta "setką" bo się ch... słucha
Cytuj:
Niestety najwiekszym mankamentem tego samochodu byl jego poprzedni wlasciciel...

takze trzeba troszeczke przy niuni porzezac;)powymienialem juz wszystkie filtry i oleje oraz kompletny rozrzad .....doszla do tego jeszcze poduszka pod silnik i sprzeglo wiskozowe....takze to juz jest ok;)zostala jeszcze blacharka...;( ale teraz do konkretow z czym mam problem....:
1) co moze wprowadzac w drganie pedal hamulca??objawia sie to tak ze nawet na postoju lekko wciskajac pedal mozna wyczuc drganie(odbijanie)p.hamulca....podczas jazdy pedal rowniez caly czas lekko drga...czasem podczas hamowania jest twardy ....co moze byc powodem??
padająca pompa wspomagania, tudzież zły płyn w układzie wspomagania (ma być ZIELONY a nie czerwony)
Cytuj:
2) czy ma ktos moze schematy instalacji elektrycznej takowego cuda??oraz jakies tzw. manuale..??
poszukaj tutaj na forum tematu "Self study programme" i tam jest lista, może tam coś jest
Cytuj:
3) jaki ma byc gaz do klimy??dodam ze samochod jest z 93r. jest tu climatronik...nie wiem czy ma byc r12 czy nowszy gaz...gdzie mozna serwisowac taka klime w okolicach gliwic??
R134A - Klimatronik jest ten nowy z cyfrowymi wyświetlaczami , tak ?
Cytuj:
4) kolejna rzecz ... czy ma ktos tzw etke?? mozna to sciagnac z jakiegos miejsca??
http://etka.auto2.ruCytuj:
No to chyba tyle...

z gory wam dziekuje jak zwykle za cenne rady
pozdrawiam
marcin

Proszę