.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 27.cze.2025 15:14:30

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Spadek mocy w mojej a4 1.9 tdi
PostNapisane: 22.lip.2005 14:49:17 
Użytkownik

Witam wszystkich!! Mam problem z moim audi. Auto od kilku dni przestało jeździć tak dynamicznie jak do tej pory. Są momenty gdzie ta moc powraca lecz jest to tylko chwilowe. Początkowo myślałem że jest to wina filtra paliwa. Wydało mi się to możliwe gdyż nie był on wymieniany jakies 15 000 km. Po jego wymienia auto jednak zachowuje się tak samo. Nie wiem co dalej robić. Czy może być to spowodowane ostatnim zatankowaniem paliwa na stacji BP??? Dotychczas robiłem to na Shellu. Proszę o pomoc w tej sprawie.

Tytuł:
PostNapisane: 22.lip.2005 15:48:47 
Użytkownik

Auto: 80 Avant
Przepływomierz.

Tytuł:
PostNapisane: 22.lip.2005 17:07:48 
Użytkownik

A jaki jest mniej wiecej koszt naprawy tej usterki i czy wiaze sie to z wizyta w serwisie????

Tytuł:
PostNapisane: 22.lip.2005 18:36:18 
Użytkownik

Auto: Audi A8 D2 4.2E
spokojnie....najpierw jedź na diagnostykę zmierzyć dane z przepływki, będziesz wiedział czy wymiana czy co innego.
Zobacz okolicę turbiny jeszcze.

Może to być również gówniane paliwo jak sugerujesz ;-)

http://img513.imageshack.us/img513/2742/dscn1455.jpg

Tytuł:
PostNapisane: 22.lip.2005 21:30:34 
Użytkownik

Ok!!! Dzięki panowie. Jutro jadę na diagnostyke i się wszystko okaże.

Tytuł: Re: Spadek mocy w mojej a4 1.9 tdi
PostNapisane: 25.lip.2005 23:16:04 
Użytkownik

Auto: AFN quattro,AVG quattro, CFHF 4x4
krzycht999 napisał(a):
Witam wszystkich!! Mam problem z moim audi. Auto od kilku dni przestało jeździć tak dynamicznie jak do tej pory. Są momenty gdzie ta moc powraca lecz jest to tylko chwilowe. Początkowo myślałem że jest to wina filtra paliwa. Wydało mi się to możliwe gdyż nie był on wymieniany jakies 15 000 km. Po jego wymienia auto jednak zachowuje się tak samo. Nie wiem co dalej robić. Czy może być to spowodowane ostatnim zatankowaniem paliwa na stacji BP??? Dotychczas robiłem to na Shellu. Proszę o pomoc w tej sprawie.

A czy te spadki mocy nie rozpoczely sie wraz z nastaniem upałów i ustaja gdy robi sie chlodniej ? ? Moze najpierw watro ic z lisci oczyscic, a pozniej szukac dziury w d... ?
Jakosc paliwa tez moze miec znaczenie, tankuj tam gdzie jakosc najlepsza i odczucia tez.
Przyjrzyj sie rowniez filterkowi powietrza, w ostatecznosci diagnostyka i jazda z VAGiem na kolanach.

Tytuł:
PostNapisane: 26.lip.2005 16:50:26 
Użytkownik

Spadek mocy w moim audi nie ma zwiazku z temperatura. Tez na początku o tym myślałem. Filtr powietrza został wymieniony razem z filtrem paliwa kilka dni temu. W sobote byłem na diagnostyce i koles powiedzial mi, że nawet nie ma sensu podpinać komputer bo to na pewno jest przepływomierz. Mimo to chciałem sprawdzic czy nie ma jakiś innych błedów silnika. Wyskoczyła różnica ciśnień na wężach. Mechanik powiedział, że to może mieć związek z tym przepływomierzem. Teraz nie wiem czy warto kupic regenerowany czy nowy??? Regenerowany jest co prawda 100 zlotych tanszy ale czy jest sens wkładać coś takiego i być może za kilka tysiecy kilometrów robić to ponownie?? Napiszcie co o tym sądzicie

Tytuł:
PostNapisane: 26.lip.2005 18:16:18 
Użytkownik

Jakbym miał taki samochód to bym bez zastanawiania sie kupił nową część. Lepiej zrobić raz a dobrze niż po łepkach i ciągle mieć kłopoty :):

Tytuł:
PostNapisane: 26.lip.2005 18:26:59 
Użytkownik

Auto: Renata
krzycht999 napisał(a):
Spadek mocy w moim audi nie ma zwiazku z temperatura. Tez na początku o tym myślałem. Filtr powietrza został wymieniony razem z filtrem paliwa kilka dni temu. W sobote byłem na diagnostyce i koles powiedzial mi, że nawet nie ma sensu podpinać komputer bo to na pewno jest przepływomierz. Mimo to chciałem sprawdzic czy nie ma jakiś innych błedów silnika. Wyskoczyła różnica ciśnień na wężach. Mechanik powiedział, że to może mieć związek z tym przepływomierzem. Teraz nie wiem czy warto kupic regenerowany czy nowy??? Regenerowany jest co prawda 100 zlotych tanszy ale czy jest sens wkładać coś takiego i być może za kilka tysiecy kilometrów robić to ponownie?? Napiszcie co o tym sądzicie

kupuj nowy ... 100 zeta to zadna roznica......... nie ma sie nad czym zastanawiac.... :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 26.lip.2005 21:35:45 
Użytkownik

Jaki koszt przepływomierza do tego TDi ?

Tytuł:
PostNapisane: 26.lip.2005 21:44:15 
Użytkownik

Auto: AFN quattro,AVG quattro, CFHF 4x4
krzycht999 napisał(a):

Moja rada jest taka. Skoro mechanik twierdzi ze to przeplywka a nie podpiera tego wydrukiem z lista bledow to niech podklada swoje przeplywki (najlepiej gdybys podjechal do jakiegos warszattu ktory ma takie rzeczy na stanie) , bo moze sie okazac ze to wina czegos innego. Ale jesli juz zdecydujesz sie samodzielnie go kupic to tylko nowy i najlepiej z pewnego źródła (bo moze okazac sie regenerowany - czesto ASO tak robi - sprzedaja i zabieraja stary - cena promocyjna ale dostajesz regenerowany).

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 11 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1