.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 28.cze.2025 04:11:04

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: wymiana rozrządu audi a4 1.8 20v
PostNapisane: 07.sie.2005 17:25:04 
Użytkownik

Witam,mam pytanie,mam audi a4 ,rok 1995, 1,8 20v. rozrzad był wymieniany przy 110 tys km w serwisie audi, teraz mam 212 tys, w książce serwisowej piszą,że rorząd się wymienia co 120 tys km, czy można się tego trzymać i jeszcze troche poczekać, czy juz cza saby go wyminić ?
Jaki jest koszt wymiany takiego rozrządu ??

Tytuł:
PostNapisane: 08.sie.2005 07:48:54 
Użytkownik

Jezeli chodzi o wymiane rozrzadu w 1,8 20v to w sklad zestawu wchodzi:
Pasek rozrzadu, rolka prowadzaca, rolka napinajaca, napinacz hydrauliczny oraz pompa wodna. (rolka napinająca i prowadząca jest to ta sama rolka w 1,8 20V) Przy wymianie rozrządu należy wymienić wszystkie te elementy. Znam to z własnego doświadczenia pożałowałem kiedtś na hydrauliczny napinacz bo kosztował ok 400 zł i skończyło się na ty że wymieniałem wszystkie powyższe części jeczcze raz plus dodatkowo głowicę i wszystkie zawory.
Koszt części to ok 500-600 zł zależnie od marki części i rabatów :) a robota to nie mam pojęcia sam wymieniałem.

Co do stukania to takie odgłosy lubi wydawać lużny (stary) pasek taki nieprzyjemnu metaliczny odgłos. Moja rada: najpierw wymień komplet rozrządu a potem ewentualnie popychacze.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1