.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 28.cze.2025 12:14:49

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Alarm w A4
PostNapisane: 29.sie.2005 21:14:16 
Użytkownik

Witam jestem nowm użytkownikiem Audi A4 i zarazem klubowiczem. Samochód jest super lecz męczy mnie jedna rzecz. A więc auto posiada fabryczny alarm, który uruchamia się automatycznie po przekręceniu kluczyka w drzwiach i ich zamknięcia. Wtedy zaczyna migać czerwony trójkącik w przycisku światła przeciwmgielnego. Lecz problem tkwi w tym, że już nie raz ten alarm mi sie włanczał bez powodu. Chciał bym go wyłączyć lub zamykać samochód bez jego aktywacji. Czy jest to możliwe?? Czy ktoś z klubowiczów posiada taki alarm u siebie??? Może ma ktoś instrukcje bądź wie jak go wyłączyć???????? Bardzo proszę o pomoc.

Tytuł:
PostNapisane: 30.sie.2005 08:49:57 
Użytkownik

Nie piszesz z którego roku auto, mogą byc róznice w zależności od rocznika. Ja mam w '00 i nie mam kontrolek w żadnym przycisku tylko diody przy grzybkach na tapicerce drzwi. Proponuje wyłączyć pare razy dla próby czujniki ultradżwiekowe na słupku środkowum kierowcy i sprawdzić czy przypadkiem one nie są przyczyną wzbudznia sie alarmu.

Tytuł:
PostNapisane: 30.sie.2005 14:46:43 
Użytkownik

Po otwarciu z kluczyka trzeba otworzyć drzwi.Gdy tego nie zrobisz,za jakiś czas sie "kołkuje".

Tytuł:
PostNapisane: 30.sie.2005 14:52:52 
Użytkownik

A w A4 nie ma tak jak u mnie w A6 przycisku na słupku od kierowcy?? Można nim dezaktywować czujniki ruchu i autko nie będzie wyło

Tytuł:
PostNapisane: 31.sie.2005 07:32:12 
Użytkownik

flavios napisał(a):
A w A4 nie ma tak jak u mnie w A6 przycisku na słupku od kierowcy?? Można nim dezaktywować czujniki ruchu i autko nie będzie wyło

Jest taki, właśnie pisałem wyżej, ale faktycznie nie napisałem że dotyczy A4 '00 :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 01.wrz.2005 06:20:45 
Użytkownik

Audi jest z 95 roku. Widocznie w 00 jest już coś nowszego. Nie mam żadnego przycisku przy drzwiach, żeby go wyłączyć bynajmniej nie zauważyłem. W którym miejscu dokładnie on się znajduje???????

Tytuł:
PostNapisane: 01.wrz.2005 07:50:58 
Użytkownik

zetek napisał(a):
Audi jest z 95 roku. Widocznie w 00 jest już coś nowszego. Nie mam żadnego przycisku przy drzwiach, żeby go wyłączyć bynajmniej nie zauważyłem. W którym miejscu dokładnie on się znajduje???????

Przycisk do wyłączenia ultradżwięków znajduje się na lewym środkowym słupku na wysokości ok 30 - 40 cm od podłogi (tak na oko bo musiałbym zmierzyć). Wyłącza sie go przed załączeniem alarmu, załączenie powinna sygnaliziwac czerwona dioda we włączniku, jak dioda się świeci to znaczy że odłączyłeś ultradżwięki - tak jest u mnie, może w modelach wcześniejszych jest inaczej, jeżeli tak niech ktoś poprawi. Sprawdż dokładnie czy napewno masz fabryczny alarm, bo coś wydaje mi się że możesz mieć zwykły alarm bezpilotowy czyli podłączony do sterowania centralnym - tak myślę bo zastanawia mnie umiejscowienie diody od alarmu w jakimś innym włączniku. U mnie dodatkowo można poznać po śmiesznej :diabel: syrenie umiejscowionej we wnętrzu lewego nadkola. (avant).

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1