.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 29.cze.2025 19:16:18

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Informacje audi 80 CL 1.6
PostNapisane: 03.lis.2005 18:16:45 
Użytkownik

Witam wszystkich mam pytanko gdzie mogę znalesc jakies informacje, dane techniczne itp. dotyczące audi 80 CL 1.6 1982r automatyczna skrzynia wszedzie szukałem i nic :( Jest to moje pierwsze audi kupiłem go za smieszne pieniądze ale mam problem autko pali na dwa cylindry ale iskra jest na wszystkich podejrzewam ze to przez rozdzielacz zapłonu.
Druga rzecz to taka ze autko wyje na trzecim biegu a niewiem ile jest biegów w automatycznej skrzyni tego modelu :/ Prosze o pomoc osób które sie na tym znaja :)

Tytuł:
PostNapisane: 03.lis.2005 18:56:07 
Użytkownik

Witaj,

Miałem kiedyś ten sam problem. U mnie wystarczyła wymiana palca rozdzielacza zapłonu. Koszt chyba ze 20 zł. Mam taki na zapas z 1.6l z A100 C2 :): Sprawdź kable - niby najprostrze ale u mnie jeden gar miał tendencję do gubienia się gdzieś przy odpalaniu.

Co do skrzyni biegów to jeśli sie nie myle tam są jedynie 3 biegi :(. Te samochody niestety nie były zaprojektowane do osiągania Bóg wie jakich prędkości a raczej wygodnego toczenia się.

Zapodaj fotki swojego toczydełka oraz uzupełnij w profilu skąd jesteś.

Pozdrawiam :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 04.lis.2005 08:33:45 
Użytkownik

Oki dzieki za pomoc :) Pstrykne dziś fotki i je wrzuce :peace: Profilek tez juz uzupełniony.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1