.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 29.cze.2025 20:49:17

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Hamulec ręczny w B3
PostNapisane: 21.lis.2005 01:25:54 
Użytkownik

Witam,

Jestem nowy na forum (i od 2 tygodni posiadam audi 90 B3 ;P), przegladalem posty dotyczace hamulca recznego. Byłem we Wrocławiu u mechanika (warsztat na ul.Przesmyckiego) i generalnie stwiedził ze z tylnymi zaciskami nie da sie nic zrobic(mam niby kupic nowe + koretktor sily hamowania). Jak to jest z tymi zestawami naprawczymi? Moze polecicie inny warsztat ? Niestety nie jestem zbyt biegly w kwesti mechaniki samochodowej :]

Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 21.lis.2005 01:45:34 
Klubowicz

Auto: 210vtq
komplet naprawczy duzo smaru i jeszce wiecej checi mechanika lub Twojej i powinno zadzialac :peace:
Na przyszłosc nie zapominaj o uzywaniu recznego , bo znow sie zapiecze :!!:

A6 V8 Avant - było
Coupe GT ... progress

Tytuł:
PostNapisane: 21.lis.2005 02:05:59 
Użytkownik

takiego juz kupilem :|

Tytuł:
PostNapisane: 21.lis.2005 08:23:53 
Użytkownik

z tymi zaciskami to norma w starszych VW/Audi, przerabiałem to w poprzednim samochodzie (Golf). Można zrobic regenerację takiego zacisku, komplet naprawczy kosztuje około 35 zł ale...ciężko jest bez odpowiednich narzędzi rozłożyć i złożyć zacisk na tyle zeby zrobic to dobrze. Są typy co robią regeneracje za 70 zł sztuka z ich częściami. Po takiej regeneracj zacisk będzie dobrze działał od pół do roku, więc lepiej kupić zaciski od noweszego auta, wystarczy od Golfa III lub Seata Ibizy/Toledo w tych samochodach jest troszkę inna kostrukcja tego mechanizmu od ręcznego i się nie zapieka. Ja załozyłem od Golfa III VR6 i do końca jazdy autem ręczny był sprawny.

Tytuł:
PostNapisane: 21.lis.2005 10:34:02 
Użytkownik

Witam
Ja regenerowałem zaciski poprzez zakup zestwu naprawczego i kilka godzin spędzonych w warsztacie. Wynik to sprawny ręczny przez około 1 miesiąc (przy regularnym załaczaniu) a potem klapa, znowu nie działa. Sądze że nie opłaca się bawić w regeneracje tylko zakup zacisków na szrocie, takich
w miare dobrym stanie no albo nowe.
Powodzenia

Tytuł:
PostNapisane: 21.lis.2005 18:37:43 
Użytkownik

Okey to poszukam czegos na szrotach.. a wiecie moze czy zaciski od B4 sa takie same jak do B3 ?

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1