SebastianS napisał(a):
Zakładając że olej jest do niczego, masz bardzo dobre ciśnienie. Nie piereżywaj, tylko zalej traktora gnojówką po korek i klama! 

Dzięki za pocieszenie !!!
Też mi się tak wydawało, że nie mam powodów do zmartwień, skoro graniczne ciśnienie na niskich obrotach jest 0,3 bara a ja mam całe 0,5 bara ponad.
Ale jak zacząłem czytać odpowiedzi na mojego posta i przeglądać inne posty na forum to zupełnie zgłupiałem bo każdy ma odmienną teorie o ciśnieniu. Chyba przez to, że wszędzie w katalogach podają przy 2000rpm a na niskich to już indywidualna sprawa audiczki. Jedni mają wyższe bo załóżmy lepszy olej, silnik po remoncie, dobra pompa itd. a inni niższe.
Doszły mnie słuchy że mam za niskie i porówbnywali do benzynki więc gdzie tu logika skoro w benzynkach czujnik ciśnienie na wysokich obrotach jest 1,8 bara, w dieselach 1,4 bara a w td 0,9 bara. 
Jak dla mnie to proste - inny rodzaj silnika inne ciśnienie na min rpm więc nie ma sensu porównywać np do Audi coupe z wypasionym silnikiem bo waidomo, że traktorek w każdej dziedzinie wypadnie gorzej.
Co ty na moją teorie??? Tak mnie trochę poniosło i się rozpisałem.