.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 24.cze.2025 21:47:31

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Gumowy wąż do chłodnicy
PostNapisane: 18.mar.2006 22:58:22 
Użytkownik

Witam, mam taki problem:
Kupiłem nową chłodnicę, ale niestety wejście w chłodnicy jest na dole w innym miejscu niz w oryginalnej (z tej samej strony ale na drugim końcu plasitku w chłodnicy) - innej chłodnicy nie można kupić niestety :/ Teraz wąż który dochodził oryginalnie do tamtego wejscia jest za krótki żeby go podciągnąć w nowe miejsce. Potrzebuję kupić taki nowy wąż, ale nigdzie w motoryzacyjnych nie mają o takiej grubości (16mm chyba). Nie wiem czy moge kupic gdzies taki wąż na metry i dopasować, czy można kupić tylko takie profilowane oryginalnie węże :?: Czy można go jakoś przedłużyć :?:
W zasadzie wystarczyłby on na długość, jednak nie ma możliwosci podciągnięcia go "na skróty" (brak miejsca) wiec trzeba go przedłużyć. Jest to wąż który wychodzi od zbiorniczka wyrównawczego do chłodnicy na dół. Może ktoś juz zmienaił chłodnicę na nową i jakoś sobie z tym poradził :?:
Pytam, bo nie chce robić żadnej rzeźby - na upartego mógłbym puścić go przez nadkole przy przewodzie hamulcowym, ale chyba niebradzo może on iść zaraz przy kole :>

Tytuł:
PostNapisane: 19.mar.2006 11:01:02 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
Dobierz kawałek węża tej samej średnicy i przedłóż go kawałkiem metalowej rurki, zakręć na opaski i wszystko.Kiedyś jak nie było dostepu do częśći takie przeróbki były na porządku dziennym.

Tytuł:
PostNapisane: 19.mar.2006 23:54:22 
Użytkownik

Spoko, dzięki, dałem rade ze starym wężem, bez żadnej rzeźby.
Znalazło sie kapke miejsca na 16mm :D

Tytuł:
PostNapisane: 20.mar.2006 09:05:08 
Użytkownik

Auto: A6 Allroad
Kiedys dostałem wąż pomiędzy silnikiem a chłodnisą w Agromie (czy jakoś tak) - sklepie z cześciami do maszyn rolniczych ... oczywiście zwykły nie "powiginany" ale sprawdzał sie przez klka lat do "skasowania" auta.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1