.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 24.cze.2025 20:52:40

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: wyciek płynu - czujnik pod głowicą
PostNapisane: 20.mar.2006 11:26:22 
Użytkownik

wycieka płyn chłodniczy pod czujnikeim, który umieszczony jest za silnikeim gdzieś około 10 cm pod pokrywą zaworów, stojąc przy grilu patrząc do przodu za silnik. taka czarna kostka umeszczona zaraz przy bloku, dochodzą tam jakieś kabelki więc na pewno czujnik a płyn kapie na obudowę w okolicach półosi napędowych. kapie dosyć intensywnie, ale nie mam pojęcia jak zabrać się do zdemontowania tego ustrojstwa. czy jest tam jakś uszczelka czy jakiś oring. [/url]

Tytuł: Re: wyciek płynu - czujnik pod głowicą
PostNapisane: 20.mar.2006 11:40:51 
Użytkownik

Auto: Renata
sid napisał(a):
wycieka płyn chłodniczy pod czujnikeim, który umieszczony jest za silnikeim gdzieś około 10 cm pod pokrywą zaworów, stojąc przy grilu patrząc do przodu za silnik. taka czarna kostka umeszczona zaraz przy bloku, dochodzą tam jakieś kabelki więc na pewno czujnik a płyn kapie na obudowę w okolicach półosi napędowych. kapie dosyć intensywnie, ale nie mam pojęcia jak zabrać się do zdemontowania tego ustrojstwa. czy jest tam jakś uszczelka czy jakiś oring. [/url]

jezeli to ten ktory umieszczony jest w takim czarnym plastikowym trójniku to kapanie prawdopodobnie spowodowane jest tym ze pekl trojnik w ktoryms miejscu (zdarza sie : ja tak mialem w ex-B4 tdi kilkoro moich znajomych tez,badz tez zyzyla sie juz uszczelka miedzy czujnikiem a trojnikiem......
P.S z tego co pamietam to u mnie byl chyba nmiebieski . albo juz mi sie cos pomylilo............... ;-)

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1