eeehhh szkoda słów widze....
Ja o funkcjonalności wy o samozachwycie budzików...
nigdy wam sie niezdarzyło wrocić do domu w nocy z zapolonymi halogenami i na drugi dzień w południe wyjeżdzać.????? może wy macacie, ogladacie wszystkie przyciski budziki itp 20 razy przed ruszeniem ja raczje niemam takiego zwyczaju... halogeny wlaczone kontrolka ma być. proste Ornung musi być.!
mało paliwa w baku kontrolka ma się zapalić .. proste no nie proste czyste informacje...
Dla ciekawskich poprzednio jezdziłem Daewoo Espero. tylko mi się tu nieśmiać
do audi to sie nieumywa ale na cyferblacie pożadek był.!!!!!
co do rezerwy to wydanie koreańskie miało to rozwiązane moim zdaniem wzorowo.! KONTROLKA ZAPALAŁA SIĘ 10 SEKUND.! powoli się rozjaśniając zadnego buczenia piszczenia nie było tylko suptelna sygnalizacja że przydało by się zatankować.!
halogeny zapalone kontroka sie świeciła i bynajmniej nieprzeszkadzała a raczje niezdażało mi się jeżdzić na halogenach bezwiednie co w audi już zaopserwowałem..
zaraz pewnie znowy mi się dostanie zato że miałem czelność wytknąć jakąś wade jedynie słusznej i uwielbianej tu marce...
ale no cóż niema ideałów mi sygnalizacji brakuje innemu znowu będzie zbędna.. ni jak wszystkim niedogodzisz...
no a teraz pytanie techniczne... na jakie kolorki świecą puste pola kontrolek na cyferblacie w audi.? sprawdzał ktoś... może tam sobie dołorze brakujace oczobijki.???