flavios napisał(a):
z tego co widze to ty jestes o wiele......bardziej oczytany.
Tylko ze ja to znam z praktyki a ty kiedys gdzies od kogos usłyszałeś i teraz wypluwasz to jako swoje słowa.

podałem linka do tematu - według mnie to nie moje słowa a jedynie informacja:galy:
flavios napisał(a):
Jest gostek na allegro który ma te softy. Ma tez około 300 pozytywnych komentarzy odnośnie softów. Zreszta mam go w d....
Nie przeczę, że jest i że ma sie dobrze.
flavios napisał(a):
bo tu chodzi o to ze nie masz pojecia o temacie urywasz sie niewiadomo skad i piszesz bradnie czerpiac garsciami z najbardziej dziecinnego forum jakie powstalo w internecie.
....człowieku zastanów się trochę zanim cokolwiek napiszesz. Mam/miałem na stanie dwa zachipowane dizelki w PROFESJONALNEJ firmie i conieco wiem na ten temat. To ze kupiles 1 chip z allegro nie robi z Ciebie guru tuningu, a bezsprzecznie za takiego sie uwazasz. Co do linku - no coment - wybaczysz ale Masters' a uważam za zdecydowanie lepszego znawce tematu chip'ow niż...
flavios napisał(a):
W AAT mialem soft no name a w BMW bede mial konkretny program z konkretnej frmy. I o ile w silnikach typu AAT,AEL,1Z,AFN softy za 300zl to male zlo bo te silniki mozna kupic od zlodzieji za 1000 zl to w 530D AKE AWX i pochodnych uwazam za idiotyzm ich stosowanie. Bo ewentualna rozpierducha w 530D czy AKE to juz moze byc z 5k a to duzo kasy.
A jesli chodzi o AAT to wsadzil bym tam wszystko z samej ciekawosci co sie stanie. Jedyne czego bym sie bal to ze olej pojdzie przez turbo do kolektora i wydechu bo potem trzeba wszystko wywalic na zlom i dac nowe.
Wiec jezeli chodzi o drozsze konstrukcje to tylko ROGAL jesli chodzi o stare kondony to róbta co chceta.
Tutaj zgadzam się z Tobą w 100% prócz tego ze nie kupiłbym silnika od złodzieja. Niestety są ludzie, których nie stac na takie eksperymenty
Na tym zakończę mój wywód i pozostawię pole do popisu większym znawcom...