.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 19.cze.2025 21:33:14

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: CHIP TUNNING -JAKI PROGRAM??? AAT 2.5 115km
PostNapisane: 15.maja.2007 19:49:22 
Użytkownik

witam serdecznie,chcialbym sobie zrobic tunning mojej niuni,mam juz pliki do swojego silnika(epromu)(posiadam rowniez do innych modeli jak ktos zainteresowany) zdobylem je od kolesia pracujacego w serwisie audi,(dluga historia)mam rowniez jakies programy.... TYLKO JAK SIE DO TEGO ZABRAC???(znajomek niemial juz czasu na tlumaczenie)(aat 2.5 tdi automat 115 KM)

Tytuł:
PostNapisane: 15.maja.2007 20:04:06 
Użytkownik

kup sobie epromy i nagraj softa. potem podmien epromy w sterowniku i po wszystkim

Tytuł:
PostNapisane: 15.maja.2007 21:44:48 
Użytkownik

Jestem Bardzo ciekawy cos tam dostal od goscia z AUDI....:) Mam nadzieje ze nie wersje softu od 140PS... Jak chcesz to moge ci pomoc...

Chiptuning i diagnostyka VAG, Opel, BMW. Naprawa sterownikow airbag, licznikow, laptopow i innych urzadzen elektronicznych (TV itp.)

mob. 07746172658

Tytuł:
PostNapisane: 16.maja.2007 07:31:21 
Użytkownik

Widzę że preferujecie gotowe programy :/ choć było już o tym wiele pisane.

Tytuł:
PostNapisane: 16.maja.2007 18:23:56 
Użytkownik

wowo napisał(a):
Widzę że preferujecie gotowe programy :/ choć było już o tym wiele pisane.

I skończyło sie na tym ze są przeważnie bezpieczne i dają to co mają dać.
Wątek z allegrochipami

Tytuł:
PostNapisane: 16.maja.2007 18:28:06 
Użytkownik

Ja bym tego nie powiedział. Było już wiele o tym pisane na kilku forach.

Tytuł:
PostNapisane: 16.maja.2007 19:44:55 
Użytkownik

Mialem kiedys przyjemnosc przegladniecia plyty z softami ktorymi ludzie handluja na allero i ebay. Niektore sa lekko poprawione niektore harcore'owe a nad niektorymi ktos chyba pracowal po pijaku i w dodatku na jakims crack'u. Generalna zasada jest taka ze w tych softach poprawki obejmuja tylko mapy dawki i ograniczenia momentu ( ktore sa czasem podnoszone pod niebiosa :D) a o czyms takim jak EGR, doladowanie i inne parametry pracy silnika to ci ludzie chyba wogole nie maja pojecia (o istnieniu).
Osobiscie nie ryzykowalbym wgrywania gotowcow niewiadomego pochodzenia a szczegolnie u nas w UK gdzie handel tych softow osiagnal gigantyczna popularnosc ze wzgledu na ceny w firmach tuningowych (rzedu £350-£500).
No ale to Wasze auta i zrobicie z nimi co chcecie :diabel:

Chiptuning i diagnostyka VAG, Opel, BMW. Naprawa sterownikow airbag, licznikow, laptopow i innych urzadzen elektronicznych (TV itp.)

mob. 07746172658

Tytuł:
PostNapisane: 16.maja.2007 21:03:51 
Użytkownik

etronic napisał(a):
Mialem kiedys przyjemnosc przegladniecia plyty z softami ktorymi ludzie handluja na allero i ebay. Niektore sa lekko poprawione niektore harcore'owe a nad niektorymi ktos chyba pracowal po pijaku i w dodatku na jakims crack'u. Generalna zasada jest taka ze w tych softach poprawki obejmuja tylko mapy dawki i ograniczenia momentu ( ktore sa czasem podnoszone pod niebiosa :D) a o czyms takim jak EGR, doladowanie i inne parametry pracy silnika to ci ludzie chyba wogole nie maja pojecia (o istnieniu).
Osobiscie nie ryzykowalbym wgrywania gotowcow niewiadomego pochodzenia a szczegolnie u nas w UK gdzie handel tych softow osiagnal gigantyczna popularnosc ze wzgledu na ceny w firmach tuningowych (rzedu £350-£500).
No ale to Wasze auta i zrobicie z nimi co chcecie :diabel:
moge ci podeslac te pliki jezeli masz ochote i kfile zeby na nie zerknac,oczywiscie ze niechcialbym uszkodzic mojego autka,dlatego tez pisze o tym na forum i pytam was o rade:), niestety niestac mnie na to azeby wydac 500£ na firme tunningowa,softy mam od kolesia z serwisu audi ,za free a nie z ebaya:)

Tytuł:
PostNapisane: 16.maja.2007 21:22:13 
Użytkownik

probowalem sie do ciebie dodzwonic ale niestety niema takiego numeru

Tytuł:
PostNapisane: 17.maja.2007 00:43:23 
Użytkownik

Dark napisał(a):
probowalem sie do ciebie dodzwonic ale niestety niema takiego numeru

Przepraszam blad w numerze tel. Juz jest ok ale dla pewnosci 07746172658

mob. 07746172658

Tytuł:
PostNapisane: 17.maja.2007 07:15:18 
Użytkownik

tu macie info nt. allegrochipów itp. i to nie ktoś, gdzieś, od kogoś. Miłej lekturki.

http://www.streetracing.pl/forum/viewtopic.php?t=43426

Tytuł:
PostNapisane: 17.maja.2007 11:07:24 
Użytkownik

http://www.streetracing.pl/forum/viewtopic.php?t=39861
Miłej lekturki.
Sorki ale ja zrobilem na gotowym sofcie z nieznanego żródła 70k a po filmikach z akcji wielu na forum szczęka opadła.
A teraz znowu sie zaczyna ze to zle.
Nie jezdziles nie miales nie odzywaj sie. Prosta zasada.
http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopi ... hlight=moc

Tytuł:
PostNapisane: 17.maja.2007 11:47:56 
Użytkownik

flavios napisał(a):
Miłej lekturki.
Sorki ale ja zrobilem na gotowym sofcie z nieznanego żródła 70k a po filmikach z akcji wielu na forum szczęka opadła.

jesteś na tyle.....odważny ze to zapakowałeś - ok ale to nie znaczy, ze inni powinni zrobić to samo. Chodzi oto, aby każdy miał obraz na 2 strony tego medalu.

End of OT

Tytuł:
PostNapisane: 17.maja.2007 12:28:03 
Użytkownik

ld_ven0m napisał(a):
flavios napisał(a):
Miłej lekturki.

jesteś na tyle.....odważny ze to zapakowałeś - ok ale to nie znaczy, ze inni powinni zrobić to samo. Chodzi oto, aby każdy miał obraz na 2 strony tego medalu.

End of OT

z tego co widze to ty jestes o wiele......bardziej oczytany.
Tylko ze ja to znam z praktyki a ty kiedys gdzies od kogos usłyszałeś i teraz wypluwasz to jako swoje słowa.
Jest gostek na allegro który ma te softy. Ma tez około 300 pozytywnych komentarzy odnośnie softów. Zreszta mam go w d.... bo tu chodzi o to ze nie masz pojecia o temacie urywasz sie niewiadomo skad i piszesz bradnie czerpiac garsciami z najbardziej dziecinnego forum jakie powstalo w internecie.
W AAT mialem soft no name a w BMW bede mial konkretny program z konkretnej frmy. I o ile w silnikach typu AAT,AEL,1Z,AFN softy za 300zl to male zlo bo te silniki mozna kupic od zlodzieji za 1000 zl to w 530D AKE AWX i pochodnych uwazam za idiotyzm ich stosowanie. Bo ewentualna rozpierducha w 530D czy AKE to juz moze byc z 5k a to duzo kasy.
A jesli chodzi o AAT to wsadzil bym tam wszystko z samej ciekawosci co sie stanie. Jedyne czego bym sie bal to ze olej pojdzie przez turbo do kolektora i wydechu bo potem trzeba wszystko wywalic na zlom i dac nowe.
Wiec jezeli chodzi o drozsze konstrukcje to tylko ROGAL jesli chodzi o stare kondony to róbta co chceta.

Tytuł:
PostNapisane: 17.maja.2007 13:01:03 
Użytkownik

flavios napisał(a):
Tylko ze ja to znam z praktyki a ty kiedys gdzies od kogos usłyszałeś i teraz wypluwasz to jako swoje słowa.

:?: podałem linka do tematu - według mnie to nie moje słowa a jedynie informacja:galy:

flavios napisał(a):
Jest gostek na allegro który ma te softy. Ma tez około 300 pozytywnych komentarzy odnośnie softów. Zreszta mam go w d....

Nie przeczę, że jest i że ma sie dobrze.

flavios napisał(a):
bo tu chodzi o to ze nie masz pojecia o temacie urywasz sie niewiadomo skad i piszesz bradnie czerpiac garsciami z najbardziej dziecinnego forum jakie powstalo w internecie.

....człowieku zastanów się trochę zanim cokolwiek napiszesz. Mam/miałem na stanie dwa zachipowane dizelki w PROFESJONALNEJ firmie i conieco wiem na ten temat. To ze kupiles 1 chip z allegro nie robi z Ciebie guru tuningu, a bezsprzecznie za takiego sie uwazasz. Co do linku - no coment - wybaczysz ale Masters' a uważam za zdecydowanie lepszego znawce tematu chip'ow niż...

flavios napisał(a):
W AAT mialem soft no name a w BMW bede mial konkretny program z konkretnej frmy. I o ile w silnikach typu AAT,AEL,1Z,AFN softy za 300zl to male zlo bo te silniki mozna kupic od zlodzieji za 1000 zl to w 530D AKE AWX i pochodnych uwazam za idiotyzm ich stosowanie. Bo ewentualna rozpierducha w 530D czy AKE to juz moze byc z 5k a to duzo kasy.
A jesli chodzi o AAT to wsadzil bym tam wszystko z samej ciekawosci co sie stanie. Jedyne czego bym sie bal to ze olej pojdzie przez turbo do kolektora i wydechu bo potem trzeba wszystko wywalic na zlom i dac nowe.
Wiec jezeli chodzi o drozsze konstrukcje to tylko ROGAL jesli chodzi o stare kondony to róbta co chceta.

Tutaj zgadzam się z Tobą w 100% prócz tego ze nie kupiłbym silnika od złodzieja. Niestety są ludzie, których nie stac na takie eksperymenty :(
:zly:

Na tym zakończę mój wywód i pozostawię pole do popisu większym znawcom...

Tytuł:
PostNapisane: 17.maja.2007 14:13:46 
Użytkownik

ld_ven0m napisał(a):

flavios napisał(a):
bo tu chodzi o to ze nie masz pojecia o temacie urywasz sie niewiadomo skad i piszesz bradnie czerpiac garsciami z najbardziej dziecinnego forum jakie powstalo w internecie.

....człowieku zastanów się trochę zanim cokolwiek napiszesz. Mam/miałem na stanie dwa zachipowane dizelki w PROFESJONALNEJ firmie i conieco wiem na ten temat. To ze kupiles 1 chip z allegro nie robi z Ciebie guru tuningu, a bezsprzecznie za takiego sie uwazasz. Co do linku - no coment - wybaczysz ale Masters' a uważam za zdecydowanie lepszego znawce tematu chip'ow niż...

ale nie miałeś ŻADNEGO chipowanego na allegro wiec nie pisz mi o czipach z alegro. Masz wiedze .... wiedze o firmowym strojeniu. OK
Ale co ty sie o allegro wypowiadasz?

Tytuł:
PostNapisane: 17.maja.2007 23:02:17 
Użytkownik

flavios napisał(a):
ld_ven0m napisał(a):
flavios napisał(a):
Miłej lekturki.

End of OT

Jest gostek na allegro który ma te softy. Ma tez około 300 pozytywnych komentarzy odnośnie softów. Zreszta mam go w d.... bo tu chodzi o to ze nie masz pojecia o temacie urywasz sie niewiadomo skad i piszesz bradnie czerpiac garsciami z najbardziej dziecinnego forum jakie powstalo w internecie.
GADAJ CO CHCESZ JA BYM NIEWSADZIL BYLE CZEGO MIMOTEGO ZE TO AAT, LUBIE TO AUTO I DLAMNIE TO DROGA KONSTRUKJA JAK TO NAZWALES>>> I WOGULE BELT Z CIEBIE

gratuluje! wlasnie zarobiles ostrzezenie.
BiLu

Tytuł:
PostNapisane: 18.maja.2007 08:14:43 
Użytkownik

Ludzie!!! O co ta wojna? Kazdy robi ze swoim autem co chce. Kazdy ma tez glowe na karku i co zrobi to bedzie na jego odpowiedzialnosc. Z tymi softami to loteria albo silnik przezyje albo sie wykonczy (jak w polskich szpitalach na oddzialach paliatywnych) :diabel:

mob. 07746172658

Tytuł:
PostNapisane: 18.maja.2007 17:38:55 
Użytkownik

etronic napisał(a):
Ludzie!!! O co ta wojna? Kazdy robi ze swoim autem co chce. Kazdy ma tez glowe na karku i co zrobi to bedzie na jego odpowiedzialnosc. Z tymi softami to loteria albo silnik przezyje albo sie wykonczy (jak w polskich szpitalach na oddzialach paliatywnych) :diabel:

Dokładnie. Ja nie pisze ze ten co wkłada firmowe softy to idiota ale wymagam aby nikt nie nazywal mnie idiota zato ze wsadzilem noname.
Kazdy ma swoj rozum i swój portfel. Irobi to na co ma ochote.
Co do ciebie DARK to wyzywać sie w wirtualu mozesz z kazdym. Ciekawe co by było oko w oko. MIĘKKO :diabel:

Tytuł:
PostNapisane: 18.maja.2007 18:39:03 
Użytkownik

Czy któryś z MODeratorów zlituje sie nad tym żałosnym serialem... :?: :zly:

Co post, to bardziej żałosny :/

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1