Witam wszystkich serdecznie.
Napotkałem w moim nowym nabytku Kilaka problemów.
W autku mam krótką deskę.
1- po przekręceniu kluczyka zapalają mi sie tylko trzy kontrolki :Akumlator , ABS, Check Engine. Czy nie powinno się coś jeszcze świecić?
Nawet jak włączę światła to nie zaświeca się żadna kontrolka.
2.- U góry na środku deski jest wyświetlacz - czy powinno sie na nim coś wyświetlać ? Od czasu do czasu jak włączę radio to czasem pokazuje się napis RDS i nr stacji. Niestety ten napis pokazuje się tylko czasem i tylko przy wączonych światłach.
3. Wariuje poziom paliwka. W baku jest jeszcze 50 Litrów a na wskaźniku połowa.
4. Wskaźnik temperatury czasem nie pokazuje jak nagrzewa się silnik tylko od razu wstaje do 90 stopni-oczywiście juz po rozgrzaniu silnika.
5. Przy odpalaniu czasem coś piknie raz, czasem piknie dwa razy, a czasem nic nie piknie
6. Po otwarciu drzwi kierowcy nie zapalają się lampki. Krańcówka chyba działa bo brzęczyk od radia i świateł działa.
7. Czy instalacja radiowa jest na zwykłych kostkach iso?
8. Czy naciskając śnieżkę na klimatroniku przy włączonym silniku, dmuchawa powinna wystarować czy nie???
9. Czy w modelu z 1991 roku jest filtr przeciwpyłkowy?
Z góry bardzo dziękuję za odpowiedzi i przepraszam za ich natłok.
Forum przeszukuję juz ze trzy tygodnie i nie znalazłem odpowiedzi na moje pytania. Są one dla mnie bardzo ważne ponieważ moim celem jest doprowadzenie autka do fabrycznego stanu.
Niestety instrukcję nie dość że mam po francusku to jeszcze na rysunkach jest długa a nie krótka deska.
Z góry bardzo dziękuje za rady i sugestie.
Pozdrawiam
gabson