Witam wszystkich.
Od niedwana jestem posiadaczem a4 avant 2.0 (140KM) tdi manual z 2005. Wersja, ktora kupilem jest niestety dosc ubogo wyposazona i dlatego zastanawiam sie nad montazem paru przydatnych "bajerow". W zwiazku z tym mam do szanownych i bardziej doswiadczonych klubowiczow pare pytan:
1. czy istanieje mozliwosc instalacji kierownicy wielofunkcyjnej? czy instalacja elektryczna i sterowniki auta sa przystsowane do montazu takiej kierownicy ( czy to jest kwestia wymiany samego "kółka" i podciagniecia paru wiazek?) dodam ze mam zainstalowana nawigacje RNS-E i chcialbym zeby to wszystko ze soba dzialalo;
2. podlokietnik (oryginalny) - domyslame sie ze montaz jest mozliwy , ale prosze powiedzcie czy konieczna jest wymiana calej konsoli srodkowej czy mozna go zainstalowac np w miejsce popielniczki - w swojej konsoli nie zauwazaylem miejsca w ktorym moglbym zainstalowac podlokietnik...???
3. tempomat - naczytalem sie juz troche postow na ten temat i niestety dalej mam watpliwosci z tym zwiazane - czy w tym modelu mozna "samodzielnie wyrezac" tempomat? jakie sa orientacyjne koszty i poziom trudnosci wykonania takiej przerobki?
4. podgrzewane fotele - niestety moje auto nie ma tego "bajeru" - do tej pory jezdzilem saabem i przyznam ze czasem w bardzo mrozne dni bylo calkiem przyjemnoe podgrzac sobie tylek;) - czy w takim razie istnieje mozliwosc montazu takie "grzewczej instalacji"? domyslam sie ze trzeba bedzie wymienic konsole klimatronica????
5.lusterko wsteczne - zastnawiam sie nad wymiana tego lusterkka na samosciemniajace sie....ale pewien znajomy mechanik stwierdzil ze nie ma takie jmozliwosci? co o tym sadzicie?
Powyzsze pytania wyslalem juz do serwisu audi w szczecinie ale panowie stwierdzili ze najlepiej bedzie podjechac autem, obejrzec je i ocenic czy w/w przerobki da sie wykona - niestety za takie ogledziny chca wziac kupe szmalu co jest dla mnie troche dziwne. Wydawalo mi sie ze na podstawie VIN-u powinni wiedziec takie rzeczy, no ale moze sie myle.
Bede kolegom bardzo wdzieczny za pomoc.
Pozdrawiam
ps. moze znacie w szczecinie jakis warsztat/mechanika godnego polecenia , ktory pomoze w wykonaniu w/w przerobek? ( roboczogodzina w VAG jest nieprzyzwoicie wysoka....a panowie jakos nie wzbudzili we mnie zaufania----hmmmm moze sie bezpodstawnie czepiam.....