.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 24.cze.2025 12:30:39

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A6 C5] Mokra podłoga!
PostNapisane: 13.gru.2007 18:29:28 
Użytkownik

Mam problem z mokrą podłogą w a6. Po lewej stronie z tyłu za kierowcą pojawiła się woda. Jak auto stoi na deszczu to woda jest nawet po kostki. Mokra jest tylko podłoga i tylko na miejscu pasażera za kierowcą. Podłoga pod spodem auta jest ok, więc woda wlewa się gdzieś od góry bo jest czysta, ale nie ma żadnego śladu na tapicerkach.
Do tego pojawił się dzisiaj problem z elektryką Wszystko działa jak i kiedy chce, a dokładniej. Nie da się auta otworzyć z pilota, nie świeci oświetlenie w drzwiach, na sufiicie świeci się podczas jazdy cały czas, komputer pokazuje wszystkie drzwi otwarte, a po wyłączeniu silnika włączają się awaryjne !!!
Proszę o pomoc w zlokalizowaniu miejsca przez które woda się dostaje do środka.

Tytuł:
PostNapisane: 13.gru.2007 19:53:06 
Klubowicz

Obawiam się, że telepatycznie nikt Ci nie pomoże... trzeba jechać na myjnię ręczną we dwie osoby, jedna leje karcherem ile wlezie a druga patrzy skąd leci... Co do problemu elektrycznego - zalałeś moduł centralnego zamka - jest pod nogami kierowcy - kable pewnie będą w miarę oki, ale kostki z modułem do wymieny...

Tytuł: Dzięki za odpowiedż
PostNapisane: 14.gru.2007 11:13:02 
Użytkownik

Problem w tym, że nigdzie się nie leje tylko zbiera się na podłodze. Może ktoś mi poradzi jakiegoś fachowca co nic nie zepsuje? bo z aso nie mam najlepszych wspomnień...

Tytuł:
PostNapisane: 14.gru.2007 11:48:55 
Użytkownik

kolego polecałbym zdemontować siedzenie kierowcy, podnieść podłoge do góry i sprawdzić skąd bierze się woda. Wina leży napewno w jakiejś uszczelce bądż mógł się zatkać na podszybiu, ale wtedy chyba byłoby mokro również z przodu,
trzeba wszystko oblukać ;) tapicerka w niedługim czasie nabierze niemiłego zapachu z powodu wilgoci :): a wszelkie połączenia zalane wodą zaczną śniedzieć :/

Tytuł:
PostNapisane: 14.gru.2007 12:07:05 
Użytkownik

Witam

Otwórz maskę z przodu i poprzepychaj 2 kanaliki odprowadzające wodę znajdujące się w części grodziowej na spodzie. Czy akumulator nie stoi w wodzie? Wyjmij go i wyjmij jego podstawę. Tam masz 1 kanalik. Drugi masz pod serwem. Wsadzić łapkę i przepchać paluszkiem.

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 20.gru.2007 16:21:07 
Użytkownik

Kanały przepchane - faktycznie stała tam woda, trwa osuszanie podłogi... zobaczymy czy będzie dobrze, dziękuję za podpowiedzi

Tytuł:
PostNapisane: 21.gru.2007 16:50:27 
Użytkownik

Luzik, rzekłbym - norma w VAG.
Wesolych Swiat

Tytuł:
PostNapisane: 03.sty.2008 22:02:59 
Użytkownik

witam mam identyczny problem w cupejce. czy u mnie tez sa taki kanaliki??? esli tak to gdzie. dodam ze woda stoi za fotelem kierowcy tem gdzie pasazer trzyma nogi. tyle ze nie musi wcale mocno padac zeby pojawiale sie woda.

ObrazekObrazek

Tytuł:
PostNapisane: 03.sty.2008 23:28:53 
Użytkownik

Kmicio napisał(a):
Luzik, rzekłbym - norma w VAG.
Wesolych Swiat

I to jest przykre, ja rowniez szukam miejsca z ktorego leci w Passku. Wymienilem juz uszczelke pod obudowa kabinowego (byla peknieta i zbutwiala), przy okazji wyczyscilem tam splyw. U mnie woda jest za pasazerem.

Bartekf, jezeli masz szyber to sprawdz tez odplywy, bo sie czesto zapychaja.

Tytuł: Re: [A6 C5] Mokra podłoga!
PostNapisane: 16.sty.2008 20:59:51 
Użytkownik

bartekf napisał(a):
Mam problem z mokrą podłogą w a6. Po lewej stronie z tyłu za kierowcą pojawiła się woda. Jak auto stoi na deszczu to woda jest nawet po kostki. Mokra jest tylko podłoga i tylko na miejscu pasażera za kierowcą. Podłoga pod spodem auta jest ok, więc woda wlewa się gdzieś od góry bo jest czysta, ale nie ma żadnego śladu na tapicerkach.
Do tego pojawił się dzisiaj problem z elektryką Wszystko działa jak i kiedy chce, a dokładniej. Nie da się auta otworzyć z pilota, nie świeci oświetlenie w drzwiach, na sufiicie świeci się podczas jazdy cały czas, komputer pokazuje wszystkie drzwi otwarte, a po wyłączeniu silnika włączają się awaryjne !!!
Proszę o pomoc w zlokalizowaniu miejsca przez które woda się dostaje do środka.

Witam
Ja w swoim A6 miałem ten sam problem i udało mi się go zlokalizować.Woda dostawała się z zewnątrz np.kiedy myłem auto lub pada łdeszcz przez otwór w ścianie grodziowej tam gdzie wchodzi rurka odpływowa z klimatyzacji czyli w nogach od strony pasażera.Lało się jak z cebra.Wada powstała w skutek przyciśnięcia nogami w okolicy rurki i wycisnęła się gumowa uszczelka co siedzi na rurce.A woda która ściekała kanalikami pod akumulatorem piętrzyła się na osłonie aluminiowej tunela tuż obok rury i cała następnie pchała się przez otwór do środka.Wody miałem 4cm w tylnych częściach auta.Zdemontowałem wszystko i wyjołem tapicerkę podłogową bo to chyba było w tej kwesti najlepszym rozwiązaniem,wysuszyłem (dobrze ze było lato )i na razie sucho
pozdrawiam

Strefa czasowa: UTC + 1