dzieki wielkie kolego jutro to sobie posprawdzam
irytujacy jest fakt ze kiedy kupilem auto nie dzialalo odwietlenie przez pewien czas dzialalo bez zarzutu (stad wiem ze mam ten czasowy wylacznik po zamknieciu drzwi) i potem znow mogila - gdzies tkwi jakas pierdola lub zimny lut
czy ten sterownik o ktorym mowiles daje tez plus do szyberdachu?
kiedy kupilem to auto dach nie dzialal (brak plusa) zmostkowalem plus z tym co idzie do lampki (raptem 10cm kabla) i dach dzialal normalnie. Tyle ze teraz chcialbym zrobic to tak jak ma byc w orginale.
Z tego co widze prad ktory wogole idzie na dach to dwa plusy i do tego minus (taka szeroka wiazka - idzie lewym przednim slupkiem) i jeden z tych plusow jest niestety martwy (podejrzewam ze on ma sie pojawiac po stacyjce - tzn dach nie powinien dzialac zawsze - a tak mialem kiedy bralem plus z zasilania lapmki)
Co do zapalniczki - nie dzialala od zakupu auta a dlatego pisalem o starej desce bo u mnie przelacznik zespolony na drzwiach kierowcy sterujacy szybami dziala troche inaczej
Mianowicie ten guzik posrodku ktory w wersji po lifcie blokuje tylne szyby i zapalniczke (blokada rodzicielska czy jakos tak) u mnie wlacza podswietlenie i dzialanie wszystkich szyb

wyglada tez nieco inaczej
a skad wiem ze nie ma pradu w zapalniczce? ano wsadzilem tam sprawna zaplaniczke w gnizado wcisnalem i tak juz zostala