.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 30.cze.2025 20:15:00

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [B4 1.9TDI 95r] po włamaniu - stacyjka i blokada
PostNapisane: 20.mar.2009 00:11:07 
Użytkownik

witam wszystkich
dzis w nocy probówano mi rąbnąć autko na szczęście nie udało się bo blokada kierownicy wszystko udaremniła.
niestety szkody są .. i to spore
chciałbym spytać i poradzic sie forumowiczów pewnych kwestii
- stacyjka do wymiany, cała wyłamana .
czy kupując na allegro taką muszę sie sugerować ,że moje autko to tdi czy do b4 ogólnie pasuja wszystkie
- kierownica po przygodzie z łomem cała wygięta
tez do wymiany i pytanie to samo o rok i model a najwazniejsze czy będę mógł przełożyć poduszkę , czy może jest to zbyt skomplikowane i trzeba sięgnąć porady jakiegoś specjalisty , przede wszystkim chciałbym spytac czy jak blokada została złamana to czy mozna taką kupić ewentualnie naprawic czy może jest to jakoś połączone z kolumna kierowniczą i juz jest nienaprawialna .
a reszta to połamane plkastiki i skardzione radio .
ogólnie nikomu NIE POLECAM
na dzień dzisejszy mogłbym
'kraść " samochody policjant zademostrował mi jak autko był połączone kablami ze stacyjki do odpalenia 3 szt kabli złamana blokada i można jechać
dla mnie szok ,ze w tak łatwy sposób mozna ukraść auto
pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 21.mar.2009 00:04:34 
Użytkownik

witam ponownie
nurtuje mnie jedna sprawa
stara stacyjkę miałem z immobilaizerem teraz kupiłem
bez chciałbym spytać czy nie będzie żadnego problemu z uruchomieniem auta czy może trzeba całkowicie odłączyc immo jesli tak to w jaki sposób możę ktoś posiada jakiś schemat
będe wdzięczny za pomoc
pozdr

Tytuł:
PostNapisane: 21.mar.2009 10:54:32 
Użytkownik

witam ponownie juz wiem co i jak potrzbuję tylko dokupić cewkę która nakłada się nastacyjkę
dokoładnie nie wiem jak się nazwywa
proszę o porade gdzie mogę taką kupić i jaka jest jes poprawna nazwa

Tytuł: stacyjka
PostNapisane: 21.mar.2009 21:51:45 
Użytkownik

Powinieneś kupić stacyjkę z immo - ona ma pierścień indukcyjny w obudowiei wychodzi z niej kabelek.Musisz mieć taka stacyjke i podłączyc do sterownika immo.Innaczej nie odpalisz silnika / zaraz po uruchomieniu zgaśnie/ W B4 z tego rocznika immobiilizer jest zainstalowany w sterowniku silnika .Poduszka pasuje z A4 do 97r.Możesz ja przemontować.Jeśli nie kupisz tych części to posiadam taką poduszkę i kierownicę -skórzaną w b. dobrym stanie -oraz chyba mam stacyjkę z immo.Może znajdę też obudowę - musi być do kwadratowej taśmy -ale to wszystko mogę wysłać dopiero 31.03. Kontakt - krupski.mariusz@gmail.com lub tel 608 463 506

Strefa czasowa: UTC + 1