O chlopakiiiiiii......
Co ja sie najezdzilem dzis przez ten lmm i typowego cwaniaka z serwisu BOSHA... Akcja wyglądała tak...:
Pojechalem z dobrymi checiami do Bosha ktory mi zalozyl felerny LMM (do konca sprawy twierdzil ze orginal
) aby grzecznie go zamienil na sprawny...
Wiec zaproponowal podmienic LMM na jakis z półki i on sprawdzi i porówna pomiary tych obu robiąc diagnostyke w miejscu gazując auto...
I sie okazalo ze autko na tym LMM z półki tez nie jedzie :rotfl: (nie udalo mu sie mi wcisnąć nastepnej podróby) - wg niego orginalu
Wiec wtedy obnizyl moc turbo wg niego teraz mierzy 1650 i tak powinno byc...
To tez nic nie dalo tylko tyle ze nie wpadala w tryb awaryjny. I na koncu wizyty stwierdzil ze dziwgienki spadly (bo mechanik tak slyszy ze strasznie glosno chodzi
) i odeslal mnie abym podniosl dekle i sprawdzil i wtedy przyjechal jeszcze raz
Pojechalem wiec do innego serwisu BOSHA w innym miescie z zamiarem zdjecia dekli lub umowienia sie na termin. Ale stwierdzil ze silnik jest w jak najlepszej kondycji. A jak mu opowiedzialem calą historie z poprzednim serwisem to sie usmial i wziął do roboty
Pierwsze co podpiał mnie i sprawdzilismy lmm W CZASIE JAZDY
To juz wiedzialem ze mam do czynienia z fachowcem
I ewidentnie stwierdzil ze poprzedni lmm jest podróbą lub regenerowany.
Koniec koncow wymienil LMM (u nas 609zl
) i autko smiga jak marzenie (dal rok gwarancj)i i przy okazji wymienil filtr powietrza (specjalnie jechala jego zona po ten filtr do sklepu w ktorym zaopatrują sie w pewne rzeczy)
FILTR ORGINAL
I zaraz po wymianie pojechalem do pierwszego serwisu i zarządałem zwrotu kasy (oburzenie i opór był niesamowity ale koles wiedzial ze nie wygra i kase zwrócił 400zl -taka wg niego byla wtedy...3miechy temu... cena lmm ale juz sie niechcialem dalej spierac i wzialem te 400) zegnając sie ze mną ot tak...od niechcenia
Sumasumarum sam sie wkopał
bo gdyby mnie nie odesłał zebym sprawdzil hydraulike nie wymienil bym lmm gdzie indziej i pewnie dalej bym sie z nim użerał...
Odme juz zamowilem (oczywiscie w tym drugim serwisie
)i wymienie za tydzien wiec wtedy wrzuce logi do ostatecznego wglądu
Napisze jeszcze w niepolecanych u kogo to byl taki problem (i co sie okazalo to nie ja pierwszy-koles chcial sie nawet sądzic z jednym ze swoich klientów
)
Sorki za taki wywód ale musialem bo stracilem przez tego gnoja caly dzien i narobilem ok 100km...
pozdrawiam serdecznie