kosma_sz napisał(a):
Bilu napisał(a):
kosma_sz napisał(a):
ArekA6 napisał(a):
To samo miałem żeby coś zobaczyć musiałem mieć włączone cały czas halogeny ( drugie soczewki) a po założenlu xenonów porównanie dzień a noc!
No to k...za przeproszeniem dupa. Aż mi się wierzyć nie chce, że audi ma takie fatalne światła. Co mogę jeszcze zrobić oprócz ksenonów?
wyczyscic soczewke i zainwestowac w zarowki - jakies modele +30/+50% wiecej swiatla (philips/osram).
Mam lampy hella. Nie wiesz jak wyczyścić soczewki?
Od "tyłu"

)) masz marne szanse, ale możesz to zrobić po zdjęciu szkła. Musisz wymontować reflektor, zdjąć takie czarne spinki co przeciskają szkoło do uszczelki, nie pamiętam ile ich jest, chyba 4 i potem delikatnie podważyć szkło. Powinno odejść od uszczelki. Masz wtedy dostęp do soczewek i możesz wyjąć wszystko z reflektora.
Ja mam też takie reflektory Helli i raz je wyczyściłem jakieś 2 lata temu i jest na razie dobrze. Po tej operacji zmodyfikowałem trochę reflektor tzn. uszczelniłem wszystkie otwory w reflektorze, którędy może dostawać się brud i syf, szczególnie trzeba zakleić otwory od regulacji. Od tego momentu nie parują mi już reflektory, nawet po wielkiej ulewie. Jeśli chodzi o żarówki to mam Osramy Cool Blue 55W