a jak się ma spalanie w takim b5 110 VP? jest jeden w okolicy ale z grubsza nie brałem go pod uwagę.
tylko takie prawdziwe a nie z VISa?
ojca C5 130 km PD spala około 6-8-10 - trasa-mieszany-po miejscu. prawie za każdym razem przy nagrzewaniu silnika wchodzi w tryb awaryjny i przestaje jechać - trzeba zgasić i zapalić ponownie. podobno łopatki kierownicy turbiny do wyczyszczenia? dodatkowo w tamtym tygodniu po przejechaniu około 500 km w trasie na autostradzie ( tempomat na 135km/h wg nawigacji) jakby zrobił się żywszy w dolnym zakresie obrotów, ale w drodze powrotnej przed samym domem zaczęła mrugać kontrolka świec żarowych i gaszenie silnika nie pomagało. następnego dnia problemu z kontrolką nie było, ale silnik jakby znów się przymulił. nie byłem jeszcze u znajomego sprawdzić co to za błąd.
z racji, że w większości jeżdżę w trybie mieszanym i po miejscu, nie sądzę żebym się mieścił w 7/100? jeśli się mylę to sprowadźcie mnie na dobrą drogę

także nie mówię NIE dla tdi - ale jakoś boję się że nie znajdę egzemplarza z rozsądnym przebiegiem w 13-15letnim aucie.
w 1,8 T może nie pchałbym się, ale wolnossący jakoś nadal przekonuje mnie w tej budzie. są jakieś typowe upierdliwe problemy z tym silnikiem? na forum w tematach "kupujemy audi" nie znalazłem nic ntt.