jakub33 napisał(a):
Haha Orseto jak twój, który nie żyje, to grzecznie, jak z pisu to już nie obowiązuje.
Zagotowales się ostro, ale tak właśnie reagują ludzie na prawdę, której nie potrafią przyswoić, krzyki i lament, a może to fałszywka?
Kuroń to był taki sam sprzedawczyk jak Mozowiecki, Geremek, Michnik, Wałęsa itd.
Komune obalili sami komunisci i dawno wszyscy to wiedzą, niedawno nawet komuch Czarzasty podsumował Frasyniuka zawiedziony tym, że filmów o nim nie robia słowami, że wy komuny nie pokonaliście, tylko się dogadali.
Dziwnym trafem prawie wszyscy "obalacze" po upadku komuny stali się ludźmi majetnymi, choćby taki właśnie Frasyniuk, głowa do biznesu, co nie.
W np. NRD potrafili zrobić porządek z większością agentów stasi, a Honeker umierał na wygnaniu, u nas agenci sb/wsw są autorytetami w postepowych mediach a ludzie pokroju Kiszczaka czy Jaruzelskiego chowani z honorami.
W Czechach każdy związany z tamtejszym aparatem represji miał zakaz udzielania się publicznie, u nas nadawali i nadają ton życiu gospodarczemu i politycznemu w Polsce.
Taka mala różnica
Mnie obowiązuje. Nigdy nie wypowiadałem się pogardliwie o zmarłych. Ty tak.
Nie zagotowałem się, nie krzyczę, nie lamentuję. Staram się trzymać emocje na wodzy, w przeciwieństwie do niektórych. A zdjęcie? Normalny przekaz dnia. Kaczyński albo Szefernaker dają takie codziennie z Nowogrodzkiej. Polityka.
1.Sami komuniści obalali komunę. Znudziło im się życie w dobrobycie. I to w całej Europie. Nie rozśmieszaj mnie. Wśród "dogadujących" się był też Lech Kaczyński. A Czarzasty jest dla mnie zerowym autorytetem.
2. Frasyniuk jest legendą Solidarności. I tego nie zmienisz. Sugerujesz, że dorobił się nieuczciwie? Udowodnij. A może ma głowę do interesów, nie siedzi na dupie, tylko pracuje.
3. W NRD 50% było kapusiami. Często w rodzinie było dwóch, i nie wiedzieli o sobie. Fakt, Niemcy poradzili sobie z nimi lepiej. Czesi również. Ale nie wierzę, że część najważniejszych tamtejszych kacyków się nie urządziła. U nas w prorządowych mediach autorytetem jest komunista Piotrowicz. Kiszczak i Jaruzelski powinni być pochowani bez honorów. Tu pełna zgoda.