marek napisał(a):
Zrobilem takie cos i nawet mysle aby wprowadzic to na allegro. Koszt okolo 30 - 40zl. Podlacza sie do telefonu Siemiens C35 (bo on ma interfejs modemowy). Wiec aby moj patent zadzialal podlacza sie zasilanie i sygnal ktory ma uruchomic procedure dzwonienia. Telefon jest w schowku (moze byc gdziekolwiek, ale zeby mial zasieg np. w parkingu podziemnym). Klient musi sie tylko martwic aby kupic telefon i karte sim. Porogramuje sterowniczek na jaki ma numer dzwonic i tyle. A programuje sie wysylajac sms-a na numer karty ktora bedzie w samochodzie. I jeden warunek - moze byc w pamieci tylko jeden sms w ktorym jest podany ten numer. Moj sterownik go zczytuje i tam dzwoni.
Telefon mozna kupic za 50-70zl. Moze byc tez C35i, C45 i C45i oraz inne Siemensy z interfejsem modemowym.
Ale to moj patent ... inne to inne.. ja robie na siemensie bo uzywam ich w innych celach, lecz jakze podobnych (interfejs).
Aha. Nie jest to centralka alarmowa z telefonem tylko sama przystawka inicjujaca polaczenie. Najlepiej podlaczyc ja pod alarm.
Tyle ode mnie.
PS. Ale pomyslcie sobie, jestescie w markecie a tu telefon dzwoni (samochod dzwoni) i wszystko jasne....rzucamy wszystko i biegiem na parking, i zlodzie mamy w garsci, lub wywalona szybe (bo byli szybsi)