Witam serdecznie (co obszerniej zrobiłem w tym wątku:
http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopic.php?t=92916) i jako nowy nabywca marki Audi mam do Was kilka pytań, za odpowiedzi będę bardzo wdzięczny:
1) Sprawa dotyczy podświetlenia lewej części klimatronika – który w tym momencie nie jest podświetlony. Czy jest z tym dużo pracy czy macie może jakieś schematy i czy ktoś z forum podjąłby się usunięcia tej usterki oczywiście odpłatnie.
2) Druga rzecz dotyczy lampki nad popielniczka. Wyczułem we wnęce że jest tam taki plastik – i wynika z tego ze jest tam żarówka – u mnie jednak chyba się spaliła i to też chciałbym uzupełnić – w jaki sposób to zrobić? Poniżej przedstawiam wnękę o którą mi chodzi:
3) Kolejna rzecz. Mam taki kluczyk:
Który muszę celować do tego słupka:
Czy jest możliwość dorobienia do tego modelu scyzoryka, czy wiecie kto się tym zajmuje i jakie są koszty ?
4) Jak zauważyliście radio oryginalne to kaseta bez możliwości podłączenia zmieniarki. Czy znacie sposób lub osobę, która mogłaby zmienić mi to na opcję ze zmieniarką, lub w inny sposób sprawić, abym mógł podłączyć zewnętrzne źródło dźwięku ?
5) Następne pytanie czy ktoś z Was robił może w swojej audi podświetlenie klamek ?
Taki niby głupi dodatek, ale na pewno przydałby się szczególnie osobom które w ciemności poszukują wyjścia z samochodu
6) Na koniec mam pytanie dotyczące parktronika – w moim aucie jest chyba opcja dokłądana, choć – nie ma na pewno urządzenia w środku jakiegoś zewnętrznego – po wciśnieniu biegu wstecznego czujki sygnalizują piskiem dojazd do przeszkody. Niestety są tylko dwie i chciałbym dołożyć jeszcze dwie oraz najlepiej z przodu.
To było by jak na razie tyle jeśli chodzi o pytania.
Widziałem tu na forum wielu miłośników tych samochodów. Nie ukrywam, ze najchętniej chciałbym umówić się z jednym z nich na powyższe prace oczywiście odpłatnie ale mając satysfakcję, że osoba która to robi raz że wie co i jak zdemontować i zamontować a poza tym że robi to po części z pasją a nie z przymusu.
Mieszkam w Mławie, ale może w okolicy – jest ktoś kto podjąłby się tych kilku spraw.
Tak czy inaczej prosiłbym o podpowiedzi na powyższe zapytania.
PS. Jeśli temat został założony nieprawidłowo lub niezgodnie z zasadami forum – proszę o podpowiedź, co zrobiłem nie tak bo poprzedni mój post został skasowany.
Domyślam się że był źle założony.
Pozdrawiam.
Paweł.