.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 01.lip.2025 17:22:25

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A8 D2] Wewnętrzne oświetlenie klimatronik immo parktronik
PostNapisane: 21.maja.2009 14:45:34 
Użytkownik

Witam serdecznie (co obszerniej zrobiłem w tym wątku: http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopic.php?t=92916) i jako nowy nabywca marki Audi mam do Was kilka pytań, za odpowiedzi będę bardzo wdzięczny:

1) Sprawa dotyczy podświetlenia lewej części klimatronika – który w tym momencie nie jest podświetlony. Czy jest z tym dużo pracy czy macie może jakieś schematy i czy ktoś z forum podjąłby się usunięcia tej usterki oczywiście odpłatnie.

Obrazek

2) Druga rzecz dotyczy lampki nad popielniczka. Wyczułem we wnęce że jest tam taki plastik – i wynika z tego ze jest tam żarówka – u mnie jednak chyba się spaliła i to też chciałbym uzupełnić – w jaki sposób to zrobić? Poniżej przedstawiam wnękę o którą mi chodzi:

Obrazek

3) Kolejna rzecz. Mam taki kluczyk:

Obrazek
Który muszę celować do tego słupka:

Obrazek

Czy jest możliwość dorobienia do tego modelu scyzoryka, czy wiecie kto się tym zajmuje i jakie są koszty ?

4) Jak zauważyliście radio oryginalne to kaseta bez możliwości podłączenia zmieniarki. Czy znacie sposób lub osobę, która mogłaby zmienić mi to na opcję ze zmieniarką, lub w inny sposób sprawić, abym mógł podłączyć zewnętrzne źródło dźwięku ?

5) Następne pytanie czy ktoś z Was robił może w swojej audi podświetlenie klamek ?
Obrazek

Taki niby głupi dodatek, ale na pewno przydałby się szczególnie osobom które w ciemności poszukują wyjścia z samochodu

6) Na koniec mam pytanie dotyczące parktronika – w moim aucie jest chyba opcja dokłądana, choć – nie ma na pewno urządzenia w środku jakiegoś zewnętrznego – po wciśnieniu biegu wstecznego czujki sygnalizują piskiem dojazd do przeszkody. Niestety są tylko dwie i chciałbym dołożyć jeszcze dwie oraz najlepiej z przodu.

Obrazek

To było by jak na razie tyle jeśli chodzi o pytania.
Widziałem tu na forum wielu miłośników tych samochodów. Nie ukrywam, ze najchętniej chciałbym umówić się z jednym z nich na powyższe prace oczywiście odpłatnie ale mając satysfakcję, że osoba która to robi raz że wie co i jak zdemontować i zamontować a poza tym że robi to po części z pasją a nie z przymusu.

Mieszkam w Mławie, ale może w okolicy – jest ktoś kto podjąłby się tych kilku spraw.

Tak czy inaczej prosiłbym o podpowiedzi na powyższe zapytania.

PS. Jeśli temat został założony nieprawidłowo lub niezgodnie z zasadami forum – proszę o podpowiedź, co zrobiłem nie tak bo poprzedni mój post został skasowany.
Domyślam się że był źle założony.

Pozdrawiam.
Paweł.

Tytuł:
PostNapisane: 21.maja.2009 15:22:01 
Użytkownik

Już Ci odpowiadam.
Ad 1. Robiłem to u siebie co prawda ale nie sądzę, żeby było inaczej.
- wyciągasz radio
- zdejmujesz z zatrzasków drewnianą obudowę (proszę posiadaczy A8 o sprecyzowanie w którym miejscu ciągnąć żeby nie złamać.
- odkręcasz dwie śruby trzymające cały panel klimatronika
- wymieniasz żarówkę

Ad 2. Rozbierzesz pkt 1. będziesz wiedział dalej co zrobić. Wszystko widać

Ad 3. Nie znam się ale tu masz linka i znające się osoby na tym http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopic.php?t=5001

Ad 4. Nie da się. Musisz kupić radio ze wszystkimi przyciskami (brak pod kasetą) i podłączyć. A może lepiej na przykład to: http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopic.php?t=92903

Ad 5. www.rezacze.pl Wchodzisz w warsztat i 14 pozycja jest odpowiedzią. Co prawda w C4 no ale nie ma znaczącej różnicy

Ad5. Nie mam pojącia :peace:

Miłego rezania

200 2,2T 1984 była

Strefa czasowa: UTC + 1