Witam
chodzi o seat exeo 2010 - a4 b7 reactivation z motorem od b8
Stan obecny:
jest takie seryjne radio z mp3 bez navi, sterowane z guzikow przy kiero + wyswietlanie na fisie
jest takze miejsce na interface usb/ipod w schowku obok radia (na zdjeciu pod).
Pytanie: czy te "klucze" spokojnie posluza do wyciagniecia tego radia? Potrzebuje 1, 2 czy 4 kluczy by to zrobic?
Czy potrzebuje tych kluczy/wyciagac radio? Moze odkrecajac schowek bede mial dostep do radia? - powiedzmy cenowo/mozliwosciowo kabelek-przedluzka mi wstepnie odpowiada
Na jakiejs auckji znalazlem taka skrzyneczke (niby od audi albo vw/nie pamietam) co wyglada jakby pasowala do tej mojej wneki (po lewej zdjecie wypasionego seata z katalogu z tym toolem)
PytanieCzy ten tool powinien pasowac do mojego wozidla, jakiego kabla potrzebuje jeszcze i czy jest to tzw standard AMI a jezeli no to jak to sie nazywa?
Na allegro mozna znalezc tez takie unowersalne adaptery usb/czytnik kart oraz kabelki- przedluzki USB "pod audi"
Pytanie
- zakladam, ze skrzyneczka uniwersalna to udawczka zmieniarki i laczy sie analogowo z radiem i tu czy to ford czy audi nie ma wiekszego znaczenia (jezeli aradio obsluguje zmieniarke) - zadziala?
- zakladam, ze ten usb/przedluzka to uproszczona wersja skrzyneczki pod ipoda (jak z katalogu), to radio "odczytuje" MP3 - zadziala? - czy to tez AMI?
Przy okazji
nie mam zestawu BT pod komorke (na kiero nacisnienie guzika chyba do odbioru rozmowy wyswietla tylko "no function" na fisie) - nice to have jest BT wiec jak jest patent na rozbudowe "za jednym zamachem" mojego caraudio zarowno o mps w USB jak i BT to czekam na sugestie
=>wg wstepnego research do BT to caly modul osobny jest i to droga zabawka nawewt w uzywce... ktos moglby w 2 zdaniach sprawe rozjasnic co za graty trzeba zorganizowac by to guzikami na kiero dzialalo?
Jezeli sa jakies zaleznosci typu: "grat X pasuje pod warunkiem ze numer sterownika czegos tam konczy sie na literke L a nie D" to prosz o info bym nie wtopil?
Pozdrawiam,
Przemek