bartekf napisał(a):
Mam problem z mokrą podłogą w a6. Po lewej stronie z tyłu za kierowcą pojawiła się woda. Jak auto stoi na deszczu to woda jest nawet po kostki. Mokra jest tylko podłoga i tylko na miejscu pasażera za kierowcą. Podłoga pod spodem auta jest ok, więc woda wlewa się gdzieś od góry bo jest czysta, ale nie ma żadnego śladu na tapicerkach.
Do tego pojawił się dzisiaj problem z elektryką Wszystko działa jak i kiedy chce, a dokładniej. Nie da się auta otworzyć z pilota, nie świeci oświetlenie w drzwiach, na sufiicie świeci się podczas jazdy cały czas, komputer pokazuje wszystkie drzwi otwarte, a po wyłączeniu silnika włączają się awaryjne !!!
Proszę o pomoc w zlokalizowaniu miejsca przez które woda się dostaje do środka.
Witam
Ja w swoim A6 miałem ten sam problem i udało mi się go zlokalizować.Woda dostawała się z zewnątrz np.kiedy myłem auto lub pada łdeszcz przez otwór w ścianie grodziowej tam gdzie wchodzi rurka odpływowa z klimatyzacji czyli w nogach od strony pasażera.Lało się jak z cebra.Wada powstała w skutek przyciśnięcia nogami w okolicy rurki i wycisnęła się gumowa uszczelka co siedzi na rurce.A woda która ściekała kanalikami pod akumulatorem piętrzyła się na osłonie aluminiowej tunela tuż obok rury i cała następnie pchała się przez otwór do środka.Wody miałem 4cm w tylnych częściach auta.Zdemontowałem wszystko i wyjołem tapicerkę podłogową bo to chyba było w tej kwesti najlepszym rozwiązaniem,wysuszyłem (dobrze ze było lato )i na razie sucho
pozdrawiam