Webasto to kwestia gustu, jedni twierdzą że to zbyteczne a drudzy że wręcz bardzo użyteczne

... ja jestem z tych drugich i polecam Webasto

,silnik wstępnie rozgrzany, w środku cieplutko a paliwka zjada bardzo mało , max. 0,5l na godzine przy słusznym mrozie, w temp. takich jak teraz wystarcza 30 minut grzania
Z tego co się orientuje to fabrycznie, w autach osobowych, montowane były tylko wersje mokre.
W budzie A6 C5 urządzenie montowane jest po stronie kierowcy przy samym zderzaku, jak otworzysz maske i dobrze zajrzysz to zobaczysz tam ładne miejsce
Urządzenie powinno się raz na jakiś czas uruchomić na około 30 minut, niezależnie od pory roku, co by popracowało i sie rozruszało ( podobno organ nieużywany z czasem zanika

)
Co do kosztów urządzenia to spalinowe np EBERSPACHERA kupisz taniej niż 1tyś.zł. , ważne żebyś kupił wersje zintegrowaną, czyli mającą pompe paliwa i wody zamontowaną w jednej obudowie. Jest pełno na Alledrogo ofert ze sprzedażą tzw. dogrzewaczy z osobną pompą wody i paliwa, niby niczym się to nie różni ale.... wersja zintegrowana ma inne sterowanie, załącza nawiewy we wnętrzu dopiero gdy temp. płynu chłodzącego osiągnie minimum, bodajże 35st.C (dokładnie niepamietam), ma też więcej możliwości.
Koszt montażu w A6 C5 to za robocizne około 1tyś.zł plus materiały w postaci odpowiednio wyprofilowanych węrzy gumowych i instalacji elektrycznej (lekko 300zł)...ceny zależą od warszatu w którym będziesz to robił, sprawdzałem około miesiąc temu i troszke mnie to skrzywiło

...