Piszesz tak chaotycznie, że aż się nie chce tego czytać i analizować - o co Ci właściwie chodzi? Czy wiesz, że stosowanie kropek, przecinków, dużych liter na początku zdań itp. drastycznie zwiększa czytelność tekstu?
Jeśli pytasz o zasilanie regulatora fazy nagrzewania, to jeden z przewodów (prawdopodobnie podwójny brązowy) jest podłączony do masy, a drugi do bezpiecznika na wyjściu przekaźnika pompy paliwa. Więc twoja prowizorka funkcjonalnie jest OK - tyle tylko, że nie jest zabezpieczona bezpiecznikiem. Chwilowo (ze względu na pogodę) też mam taką prowizorkę

tylko że podpiąłem się za bezpiecznikiem.
Jeśli Ci to coś pomoże, u mnie ten bezpiecznik to S13, odpływ do regulatora ma oznaczenie B87F, do pompy paliwa H87F (możesz mieć podobnie).
Musisz zdawać sobie sprawę z tego, że jeśli zaczniesz wyciągać skrzynkę bezpiecznikowo-przekaźnikową, odłączać wiązki, szukać tego przewodu - mogą pojawić się nowe problemy z instalacją. Skoro nie masz nawet schematów elektrycznych (gdybyś miał, to byś nie zakładał tego wątku) - zastanów się, czy wiesz co robisz.