.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 20.cze.2025 17:17:34

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 03.gru.2007 15:18:46 
Klubowicz

KRISOO napisał(a):
GrzesB napisał(a):
No i nie wiem sąd u Ciebie szacunek na 200kkm - mi brakuje do tego przebiegu 50kkm a kiera jak nówka :peace: , no chyba, że po 180kkm zaczyna się drastycznie wycierać :) Tak wytartą kierę miało moje C4 (na szafie miało wówczas 320kkm i szacunkowo 200kkm skręcone). Ale to niejako poza tematem bo jak ustaliliśmy kiera była już zmieniona.

Grzesiu, nie tylko po kierze oceniłem przebieg - a fotele, a lampy, a niska cena ;) cudów nie ma - chyba że coś ni etak jest z motorkiem lub skrzynią - albo był malowany - po tym jak ja szukałem auta nic mnie nie zdziwi i nikt mi kita nie wciśnie :peace: ( 3 miesiące poszukiwań było dla mnie najlepsza szkołą w dziedzinie poszukiwań auta) kolezanka poda VIN - wszystko się wyjaśni ;)

Mnie też nic nie zdziwi - szukałem auta 1,5 roku. No cóż... pozostaje szukać następnego... A to, że gość po polskim leasingu nie chciał wypisać całości kompletnie mnie nie dziwi! Jeśli wykupił za 5 tys. netto a chcesz kupić za 60 tys. netto to od 55 tys płaci dochodowy 19% = 8550 zł // + VAT od całości :)

Co tego przedmiotowego auta - cóż... okazji raczej nie ma na rynku - są tylko mniejsze lub większe wałki.

Tytuł:
PostNapisane: 03.gru.2007 15:59:29 
Użytkownik

bardzo bardzo WAM dziekuje

Tytuł:
PostNapisane: 03.gru.2007 18:17:46 
Użytkownik

Auto: C7
Przecież widać po tym parchu,że jest to syf.Takie auto w takim stanie z tego rocznika można kupić za 11-12 tys ojro :diabel:

Tytuł:
PostNapisane: 03.gru.2007 19:18:48 
Użytkownik

Auto: RS6 Avant C5 MTM
Jak tak czytam niektore posty to normalnie robicie sobie chłopcy z gęby dupe!

Co post w tej kategorii to każdy wróży ze auto ma 1.500.000 km przebiegu i robiło za ciągnik siodłowy.

A jak ktoś sprawdzi że auto faktycznie ma autentyczny przebieg to nagle te wszystkie gledzoły zamilkają. Powiedzcie cos konstruktywnego a nie tylko szydzcie z ofert... :<

Ostatnio 3 auta sprawdziłem i wszystkie 3 mały autentyczny przebieg według niektórych oczywiście nie mogą mieć takiego bo przecież ciągniki siodłowe robią 200K rocznie wiec jak prywatne auto może zrobić 10K no nie. :622:

Powyższa wypowiedz nie tyczy się wszystkich ... żeby nie było są tu też konstruktywne opinie i porady.!

A tak na temat sprawdzenie po num VIN najbardziej wiarygodny sposób.

Opel Zafira 1,8 16V + LPG 2011->jest
Triumph Rocket III Roadster blue haze + tuning 2011->jest
Audi RS6 Avant Black Edition (C5) 2013->jest
Dodge RAM van 2001 3,9L + LPG 2014->jest
----------------------------------------------------------------
Obrazek Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 03.gru.2007 20:01:47 
Użytkownik

Koleżko Esperak - uwazaj na słówka bo troszkę przesadziłeś - może sam zamiast gęby masz dupę - ale prosze nie obrażaj innych. To co powiedzieliśmy się sprawdziło :<

Auto miało w komisie cos koło 120000km a sprawdziłem kolezance przebieg po numerze VIN i okazało się że ma 207000km w pazdzierniku wiec jeśli pozwolisz opierać będziemy swe wypowiedzi z Grześkiem i rafala6 o fakty i doswiadczenie a nie o jakięs twoje jak to nazywasz po swojemu "gledzoły". Nie wiem gdzie Ty sprawdzasz swoje auta i mnie to nie obchodzi nastomiast nie opowiadaj głupot wyssanych z palca. Nie chcesz nie słuchaj - a propos jakbys troszke miał pojęcia to trafiaja się auta robiące w Niemczesz za ciągniki ciągnące przyczepy 2 tonowe (to tak do Twojej wiadomości).

Mam nadzieję że kolezanka jest zadowolona iż uratowaliśmy jej "głowe" i w przyszłości chetnie pomozemy jej i innym w poszukiwaniach - w końcu sami to przechodzilismy.

Chcę podkreslić iż Audi A6 2,5TDI jest specyficznym samochodem i przy kupnie trzeba do niego podchodzić inaczej niż do np A6 z silnikami benzynowymi czy 1.9TDI - te auta kupowane sa w 90% do ciężkiej pracy - przy jednoczesnym zachowaniu konfortu podróży dal kierowcy - muszą na siebie zarobić (nikt nie kupuje takiego auta na 3 lata żeby przejechac 100000km i go sprzedać no chyba że dla grymasu i za wysoką cenę - popatrz sobie jaki esa rozbiezności na mobile.de dla tych samych roczników - na pewno nie przypadkowo) . Każdy świadomy i pełny rozsądku i rozumu człowiek mający choć odrobinę oloeju w głowie wie (i nie ukrywają tego nawet panowie z komisów) że kupując auto w kraju ze relatywnie niską cene zawsze mysimy sie liczyc że może być coś nie tak. Nikt o zdrowy nie sprzedaje auta w full wypasie po 3 latach spełniając przy tym wszystkie warunki : mały przebieg, bezwypadkowy, zdrowy silnik niska cena - a jesli nawet spelni to auto takie kosztuje nie 15000EUR tylko 18000EUR i nie stoi w komisie u Turka tylko w komisie ASO. Handlarze nie kupują aut dobrych i drogich bo nikt w kraju ich nie kupi (przecież sa tańsze :| ) wiec nic na nich nie zarobią. Wniosek wysuwa się sam.

Życzę wszystkim aby trafiali same cudne auta takie jak kolega Esperak - to jaby wygrac w LOTTO :):

Ostatnio edytowano 03.gru.2007 20:19:14 przez KRISOO, łącznie edytowano 3 razy

Tytuł:
PostNapisane: 03.gru.2007 20:03:04 
Użytkownik

Auto: C7
Esperak napisał(a):
Jak tak czytam niektore posty to normalnie robicie sobie chłopcy z gęby dupe!

Co post w tej kategorii to każdy wróży ze auto ma 1.500.000 km przebiegu i robiło za ciągnik siodłowy.

A jak ktoś sprawdzi że auto faktycznie ma autentyczny przebieg to nagle te wszystkie gledzoły zamilkają. Powiedzcie cos konstruktywnego a nie tylko szydzcie z ofert... :<

Ostatnio 3 auta sprawdziłem i wszystkie 3 mały autentyczny przebieg według niektórych oczywiście nie mogą mieć takiego bo przecież ciągniki siodłowe robią 200K rocznie wiec jak prywatne auto może zrobić 10K no nie. :622:

Powyższa wypowiedz nie tyczy się wszystkich ... żeby nie było są tu też konstruktywne opinie i porady.!

Przebieg to nie wszystko.To auto jest nawet po przejściach blacharsko lakierniczych :diabel:

Tytuł:
PostNapisane: 03.gru.2007 22:09:29 
Użytkownik

KRISOO napisał(a):
Życzę wszystkim aby trafiali same cudne auta takie jak kolega Esperak - to jaby wygrac w LOTTO :):

Ja po prostu mam oko... :): :):

wiedziałem ze sie buza rozpęta.. ale wystarczy sie cofnac kilka wątków wstecz gdy ja prosiłem o pomoc i efekt szydercze uwagi na temat przebiegu ze przecież 9 letnie auto nie może mieć 180KKm bądź 140KKm. No i Auto o którym mowie tanie nie jest bo A8 to raczej topowa limuzyna Audi wiec nie kupuje sie je podobno po to żeby stało w garażu. Jak widać jednak może skoro Dred potwierdził pełnym wydrukiem historii.

Niema to jak szufladkowanie wszystkich aut do przedziałki "1 milion kilometr".

Jak czytam 20 wątek gdzie ktoś podaje aukcje i prosi o pomoc i pierwsze co to posty w stylu nie no 130KKm to miał 5 lat temu to krew mi się gotuje..
Najpierw poproście o sprawdzenie VIN zanim pojawia sie texty o oszustwie.

Sam kupiłem 12 letnie B4 z przebiegiem 124Kkm za 2000euro 4 lata temu w DE wiec niemowcie cuda sie zdążają. Co prawda niema ich zbyt wiele ale występują.

Obrazek Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 03.gru.2007 22:34:01 
Użytkownik

OK emocje opadły :peace:

Wiem to może być starszne kiedy ktoś pyta o auto i zaraz zostaje skrytykowany - w końcu ideału nie ma - chyba że ktos go szuka - wtedy taki ideał wyszpera :peace:

Panowie - jeden zwraca uwagę na szczegóły drugi nie - jeden nie ma wystarczająco kasy i liczy się z kazdym groszem a jednoczesnie chce mieć auto igłę drugi ma wszystko gdzies i wychodzi z założenia że jak się sypnie to sprzeda i kupi drugie. Nie oszukujmy się ideałów aut nie ma - nawet te z salonu lubią się zepsuć po kilku kilometrach. Chce jednakże pokazać iż CHOLERNIE CIĘŻKO jest znaleźc ideał , igiełkę.

JA, Piotruś, Meszrum, GrzesB, Carl i inni moi ulubieńcy tego forum cenimy auta doprowadzone do perfekcji, traktując nasze V szóstki jak coś więcej nić tylko środek lokomocji - dlatego chcemy pomóc innym poczuć jak znakomite to sa samochody, kiedy sa sprawne technicznie i obalić ten fałszywy nasiąknięty żółcią mit że V6 to KUPA.

Tak mówią Ci którzy właśnie kupili lub mieli styczność z takimi "kupami" sprzedawanymi przez polskich handlarzy (przed takimi właśnie ostrzegamy!) - i trzeba miec tego świadomosć - a jesli komuś ta filozofia nie odpowiada niech się nie wtraca i nie opowiada głupot ;)

Potem jeden mądrala z drugim pisza że wałki w V6 się sypią po 100000km - szkoda tylko że nikt nie doda to tego przebiegu dodatkowych 100-200tys km.

Moja propozycja jest taka - zakończmy tu na forum ten odwieczny spór - jeśli ktoś szuka opini, pomocy niech zapyta tych którzy znają te auta od podszewki i jeżdż nimi na codzień - a osoby które znają tylko te auta z opowieści niech nie wprowadzają niepotrzebnego szumu zamętu - w końcu mamy ty doradzac pomagać a nie robić wode z mózgu

Myślę iż baza wiedzy na temat 2,5tdi v6 jest na wysokim poziomie w AKP i nie ma powodu aby ją podważać - tacy forumowicze jak Mesz, Piotr, Carl, Grześ, Dred to skarb, dzięki którym wiele osób zostało uratowanych przed kompletnym załamaniem po kupnie swoich aut - PANOWIE więcej szacunku!!!

W końcu pomagamy bezinteresownie

Tytuł:
PostNapisane: 04.gru.2007 01:09:57 
Klubowicz

Esperak - kupiłeś to A8?

Co do wątku... dla mnie jeśli ktoś chce kupić auto z dużym przebiegiem to niech kupuje - sam też takie bym kupił - irytuje mnie tylko sytuacja, kiedy "handlowiec" mówi, że nówka sztuka 100tkm przelatane a auto w środku złachane jakby miało przelatane 250-300 tkm. Niestety, ale w tym kraju trzeba uważać na każdy detal by Cię ktoś nie wydymał... taka prawda i 99% aut ma skręcone kilka kilometrów na szafie.

Esperak - to już skoro przelałes tyle goryczy w swoim poście - wiesz co powiedział właściciel owej A8, którą chciałeś kupić z małym przebiegiem? Że strasznie podjerzliwy jesteś... i teraz powiedz mi dlaczego tak powiedział?

Zapewne dlatego, że naczytałeś się niejednego wątku na forum i dmuchałeś na zimne... Ja mam auto, które rocznie robi ok. 10 tkm i jest na sprzedaż z ori przebiegiem 275 - chcesz kupić ?? :): Drugie auto robi jakieś 6-7 tysięcy (wyjazdy na wakacje, lub awaryjnie, jak któreś do serwisu idzie) a pozostałę tłuką minimum 30-40 tysięcy rocznie by zarobić na tamte... głównie po Warszawie... w tym moja A6. Zdarzają się małe przebiegi, ale na przykładzie mojej "floty" powiem, że najlepiej serwisowane są te, co najwięcej jeżdżą! To na tyle z mojej strony...

Esperak napisał(a):

Nawet nie zdajesz sobie sprawy w jak wielkim błędzie jesteś...

Tytuł:
PostNapisane: 04.gru.2007 07:58:15 
Użytkownik

GrzesB napisał(a):
Esperak - kupiłeś to A8?

Esperak napisał(a):

Tu ma Grześ racje - znam osobiscie krajowe VITO które w sprawdzając w serwisie ma cała historię od A do Z i przebieg 150000km a w rzeczywistości 300000km - mozna sprawdzac do bólu - i co z tego :peace: - w serwisach pracuja tylko ludzie o słabej silnej woli :): :peace: :D

Tytuł:
PostNapisane: 04.gru.2007 09:40:21 
Użytkownik

KRISOO napisał(a):
GrzesB napisał(a):
Esperak - kupiłeś to A8?

Esperak napisał(a):

Tu ma Grześ racje - znam osobiscie krajowe VITO które w sprawdzając w serwisie ma cała historię od A do Z i przebieg 150000km a w rzeczywistości 300000km - mozna sprawdzac do bólu - i co z tego :peace: - w serwisach pracuja tylko ludzie o słabej silnej woli :): :peace: :D

No tak w końcu mówimy tu o PL. ja jednak dlatego preferuje furki z DE tam pracownicy serwisu mają silniejszą wole. :):

GrześB no jutro jestem umówiony w ASO na ostateczne oględziny jeśli nie wyjdą żadne Babole to dobijemy targu. Z tego również faktu chodzę ostatnio troszke podminowany..( wiec przepraszam za ostre słowa wybaczcie okres mi sie zbiża.. :): )

Wkór...a mnie przeokrótnie podejście sprzedawców w PL do oszukiwania no ale jak to już chłopcy napisali to też po cześci wina kupców właśnie jestem również na etapie sprzedaży auta (widać w podpisie) i niestety ludziom się wydaje że jeśli 15 letni VW ma 212KKm przejechane to pewnie ma silnik do wymiany oni by chcieli zeby miał 80Kkm i fakt możliwości udokumentowania przebiegu niema tu znaczenia po prostu magiczna cyfra 2 jest z przodu i to zabija sytuacje. Ale jak to gadają "Każda potwira znajdzie swojego amatora" w końcu ktoś doceni jego stan techniczny a nie rocznik.

a jeszcze jedno w kwestii jeśli coś ma przestawiony blat z 200K na 120K to jeszcze nie jest tragedia przy audi uświadamiajcie to również kupującym bo zdazają się wieksze wałki.

Obrazek Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 04.gru.2007 12:53:29 
Użytkownik

ja sie bardzo ciesze ze wywolalam te burze(mozgow)

i baaardzo jestem wdzieczna ze dzieki Wam nie wladowalam sie na mine

pozdrawiam
i zazdroszcze tego ze znalezliscie to co chcieliscie i jestescie zadowoleni

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1