Rider napisał(a):
Witam
Czy ktoś może podesłać mi zdjęcie albo umieścić na forum jak u niego (A4, 95, silnik 1,8 benzyna ADR ) wygląda przejście z palstikowej rurki paliwowej w tą "gumową" zasilającą listwę wtryskiwaczy zakręcaną na koncu. Chodzi mi o to czy moje zaciśnięcie jest oryginalne. Zwróćcie uwagę, że na rurce odpływowej jest zwykły zacisk ale tam jest małe ciśnienie. Gościu w ASO mówi że na obu mają być obejmy. U mnie wygląda na zaciśnięte jakimś specjalnym przyrządem
Jak to "ugryźć" przy wymianie.

Wg mnie na 99.9 % jest to oryginalna robota,a wiem bo zajmuję się wężami głównie do hydrauliki siłowej, ale takimi też. Naprawiamy to - to żółtawe tyo jest tuleje która jest zaciśnięta na wężu taką małą praską ręczną. Jak wyjmiesz wąż, musisz ją ładnie rozciąć piłką i wtedy możesz ja zdjąć. W przekroju wygląda to tak, ta tulejka, wąż i resztka rurki zakoczona takim wyobleniem na końcu ( wyoblenie jest zaraz za zacisnieciem od strony weza). Znajdz firme ktora zajmuje sie wezami hydrauliki silowej w swoim miescie - oni Ci to zrobia tak, ze bedzie wygladalo jak oryginal, tylko przy demontazu zaznacz, zeby zaznaczyli sobie ustawienie jednej rurki wzgledem drugiej przed rozlozeniem.