.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 28.cze.2025 00:48:39

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Wężyk paliwowy zasilający A4
PostNapisane: 11.sty.2006 15:24:23 
Użytkownik

Witam

Czy ktoś może podesłać mi zdjęcie albo umieścić na forum jak u niego (A4, 95, silnik 1,8 benzyna ADR ) wygląda przejście z palstikowej rurki paliwowej w tą "gumową" zasilającą listwę wtryskiwaczy zakręcaną na koncu. Chodzi mi o to czy moje zaciśnięcie jest oryginalne. Zwróćcie uwagę, że na rurce odpływowej jest zwykły zacisk ale tam jest małe ciśnienie. Gościu w ASO mówi że na obu mają być obejmy. U mnie wygląda na zaciśnięte jakimś specjalnym przyrządem :(:
Jak to "ugryźć" przy wymianie.

Obrazek

Z góry dzięki
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 11.sty.2006 15:58:24 
Klubowicz

U mnie jest dokładnie tak samo i wszystko gra, a w ogóle po co chcesz to wymieniać :?:

Tytuł:
PostNapisane: 11.sty.2006 16:19:31 
Użytkownik

Wybulenie a w konsekwencji nieszczelność wężyka :D
Ale czemu ? toż to tylko 10 lat ;-)

Tytuł: Re: Wężyk paliwowy zasilający A4
PostNapisane: 11.sty.2006 20:02:40 
Użytkownik

Rider napisał(a):
Witam

Czy ktoś może podesłać mi zdjęcie albo umieścić na forum jak u niego (A4, 95, silnik 1,8 benzyna ADR ) wygląda przejście z palstikowej rurki paliwowej w tą "gumową" zasilającą listwę wtryskiwaczy zakręcaną na koncu. Chodzi mi o to czy moje zaciśnięcie jest oryginalne. Zwróćcie uwagę, że na rurce odpływowej jest zwykły zacisk ale tam jest małe ciśnienie. Gościu w ASO mówi że na obu mają być obejmy. U mnie wygląda na zaciśnięte jakimś specjalnym przyrządem :(:
Jak to "ugryźć" przy wymianie.

Obrazek

Wg mnie na 99.9 % jest to oryginalna robota,a wiem bo zajmuję się wężami głównie do hydrauliki siłowej, ale takimi też. Naprawiamy to - to żółtawe tyo jest tuleje która jest zaciśnięta na wężu taką małą praską ręczną. Jak wyjmiesz wąż, musisz ją ładnie rozciąć piłką i wtedy możesz ja zdjąć. W przekroju wygląda to tak, ta tulejka, wąż i resztka rurki zakoczona takim wyobleniem na końcu ( wyoblenie jest zaraz za zacisnieciem od strony weza). Znajdz firme ktora zajmuje sie wezami hydrauliki silowej w swoim miescie - oni Ci to zrobia tak, ze bedzie wygladalo jak oryginal, tylko przy demontazu zaznacz, zeby zaznaczyli sobie ustawienie jednej rurki wzgledem drugiej przed rozlozeniem.

Obrazek

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1