.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 19.cze.2025 16:16:25

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Falujące obroty-może się przyda?
PostNapisane: 08.paź.2004 15:52:15 
Użytkownik

Kobyłka u płota jak mawiają pognali mnie z Newbie i chyba słusznie :D więc tu potruję troszeczkę. Miałem ciekawy przypadek przynajmniej tak mi się wydaje. Jak kupowałem Niunię. Falowały obroty i dławił się w czasie jazdy.ZE WZGLĘDU NA CENĘ KUPIŁEM (Niemcy) . W warsztacie w Polsce na komputerze wyszło wszystko ok tylko komp pokazywał skaczące napięcie od 7v do 14V. wymienili całą elektryk, świece przewody, kopułkę, palec i dalej be. Wkurzyłem się i zabrałem Niunię do swojego garażu. Przeczyściłem masy i stała się jasność :D obroty wróciły do normy. Zawiniły złe masy na ujemnej klemie (dwie dochodzące do głównej klemy przy akumulatorze. Nadmieniam, że podczas pomiarów napięcia na akumulatorze wszystko było ok. Może komuś się przyda to doświadczenie. I jeszcze proszę od ,,Krawacików" :) namiary na rozsądne sklepy z częściami ( muszę kupić łącznik stabilizatora) Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 08.paź.2004 19:43:08 
Użytkownik

Gites japan :peace: .
Witam nowego kolegę. W moim przypadku, w związku z tym, że taki temat powstał, pomogło na falujące obroty uszczelnienie dolotu. Skakały mi na początku na benie od 700 nawet do 1800, zwłaszcza, jak był zimny. Później już nie było to tak wyczuwalne - jak się rozgrzał. Ale podstawa - w silnikach podciśnieniowych - super szczelny dolot. I tak jak już napisałeś - okazuje się że masa też odgrywa tutaj dużą rolę.
PZDR.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1