.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 27.cze.2025 02:15:53

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Wysokie obroty
PostNapisane: 17.cze.2005 10:27:54 
Użytkownik

Witam! Na tym forum jestem nowy (cześć wszystkim) ale odrazu przechodzę do rzeczy!

Na wstępie tłumaczę się łaj zaczynam nowy już dość znany i szeroko opisywany temat. Mianowicie jestem posiadaczem B3 80 silnik 1.8 NE z gaźnikiem Keihin I (czyli najprostsza rzecz! i nie ma tam tych wszystkich urządzonek).

A więc jest tak:

nie spadają mi obroty biegu jałowego tylko trzymają 1400 a ostatnio zatrzymują się na 1600. Po ostrym przegazowaniu wszystko wraca do normy. Jak silnik przestygnie znowu jest ok a wystarczy że ujadę kawałek znowu to samo! Dzieje się tak na gazie, kurcze na benzie jeszcze nie sparawdzałem ale w najbliższym czasie sprawdzę tylko paliwka doleję bo chyba coś malutko jest.

Gdybyście mieli jakieś sugestie byłbym wdzięczny. A jest tam coś takiego jak czujnik położenia przepustnicy? A może to podciśnienie? Sam nie wiem icon_sad.gif

Pozdro...
Wiktor

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1