Zakładam że tiptroniki nie różnią się aż tak bardzo, więc poniższe będzie ważne też dla twojego (oprócz ilości oczywiście).
Olej niby "wieczny" - ale każdy kogo znam z AT jednak już go wymieniał. Zazwyczaj przy ok. 90tkm.
Do mojej skrzyni skasowali mnie niestety ok. 80pln/ltr ich cennego wynalazku. Pewnie można by dobrać jakiś tańszy olej (bez Audi na butelce

), jest jednak kłopot: Trudno jest spuścić wszystko i warto mieć pewność, że to co dolewamy przy wymianie na 100% nie będzie żreć się z tym co zostało w skrzyni.
Mnie np. udało się spuścić 5ltr z całkowitej pojemności 9,7ltr - reszta pozostała w konwerterze. Być może przez dobę spłynęłoby wszystko, ale to też nie jest pewne.
Wymienia się też tzw. filtr w skrzyni - też ładne koszty, na szczęście tu spokojnie można zazwyczaj dobrać zamiennik.
A naklejkę pod maską też mam, i też podaje ona okres 60tkm - tyle że dotyczy ona sprawdzania oleju w tylnej przekładni
Programowanie skrzyni:
Skrzynia posiada możliwość doboru jednego z ok. 200 (?) tzw. programów, zależnie od parametrów jazdy w ostatnim okresie (DSP).
Można także np. VAG-Comem samemu zmienić jej parametry pracy - wpisując odpowiedni nr programu - inaczej przełącza, trzyma do odcięcia, prędzej zrzuca na niższe biegi i tego typu kombinacje. Operacja prosta, wystarczy znać tylko nr programów dla swojej skrzyni.