Jako, że szukam własnie Audi A8 4.2 znalazłem interesujący mnie egzemplarz z roku 1997 w ogłoszeniach. W rozmowie z włascicielem dowiedziałem się, że w aucie siedzi standardowy gaz na mikserze

. Oczywiście normalne jest, że wolałbym aby była tam założona sekwencja lub żeby tego gazu nie było wogóle. Ale skoro już jest to trudno.
Czy ktoś może wie jak taka instalacja sprawuje się w takim silniku?
Co muszę dokupić jeżeli będę chciał ją zdemontować i co trzeba wyrzucic z dolotu?
Jaki byłby koszt wywalenia tej instalacji a założenia sekwencji. Wiem, że kiedyś ktoś z forum oferował właśnie wywalenie instalacji II generacji i wstawienie sekwencji. Może się wypowie na ten temat.
Auto mi się bardzo podoba i jestem zdecydowany je kupić mimo zainstalowanej instalacji na mikserze a to dlatego, że auto ma pakiet wyposażenia S8 (czyli pompowane siedzenia, elektryczne zaglówki, fotele recaro, webasto na pilota, odchylanie fotela kierowcy przy wsiadaniu równiez na pilota, elektrycznie składane lusterka, elektryczną roletę itp. Ma generalnie wszystko). Poza tym jest granatowe (przynajmniej tak wygląda na zdjęciach), ma beżową skórzaną tapicerkę i 18" felgi AVUS. Jest bardzo ładne, takie jakiego szukałem. W Polsce od około roku. Prawdopodobnie w sobotę lub w najgorszym wypadku w następnym tygodniu pojadę je oglądać. Jak wszystko będzie ok to pewnie je kupię.