co prawda niemam doświadczenia z układem w audi bo mam go od tygodnia ale przeszłem niezłą droge z hamulcami w poprzednich brykach wiec może coś moge doradzić.
ATE - dobre solidne klocki i tarcze robią dlugie przebiegi, niepiszczą generalnie można powiedzieć że warte uwagi.!
Brembo - odpowiednik ATE pod warunkiem że to nie Brembo ala Mikoda tylko oryginalne a o takie w polsce cieżko niestety
Lukas - ja bym tych klocków niebrał pod uwage generują przebiegi średnio 20-30% krótsze niż ATE a i zdażają się modele które piszczą co dla mnie jest strasznie irytujące.!
Ferrodo - niezłe osobiście wole ATE bo ferrodki delikatnie mi popiskiwały czego nigdy niezaobserwowałem w ATE.
Co do pozostałych raczje niewiem nieuzywałem...
Jeszcze doświadczenia dotyczące nacinanych tarcz.
jeżeli ktoś jeżdzi spokojnie można powiedzieć generalnie że niewarto natomiast jeśli ktoś ma cieżką nowe jak ja

to myśle że docenie przewage nacinanych tarcz nad zwykłymi przy hamowaniach z predkości 150 -200 rożnica jest ogromna
Troche fizyki.!
naciecia mają 2 role w tarczach
1 - odrowadzają wydzielające sie gazy z okładziny klocka co zapobiega efektowi buczenia (wibracji)
2 - scinają spieczoną powłoke przy ostrzejszym hamowaniu z dużych prędkości co w znaczący sposób poprawia skuteczność hamowania (to mam przetestowane.!)
Dla osób lubiących przycisnąć na naszych wspaniałych polskich (autostradach)

polecałbym Nacinane wersje dla pozostałych zwykłe napewno będą wystarczające...
Mam nadzieje że nieprzynudziłem zabardzo...?