.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 18.lip.2025 23:25:40

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: servo w 100 2.3 NF
PostNapisane: 20.wrz.2005 18:59:24 
Użytkownik

Witam wszystkich .Mam "maly"problem z moja setka ,od jakiegos czasu nie moge dojsc ladu z pompa wspomagania i mam zamiar zalozyc do hamulcow serwo podcisnieniowe .Takie sa w setach 1.8 ale nie wiem czy przy moim 2.3 bedzie to dobrze chodzic,drugi problem to wspomaganie kierownicy ktore chcialbym zmienic najlepiej na inna pompe i tu mam pytanie czy z innego audi lub jakiegos innego auta mozna ja zamontowac w setce.W gre mogly by wchodzic niewielkie przerobki przy montarzu tylko nie wiem czy cisnienie z innej pompy bedzie odpowiednie.Jezeli ktos mial podobne zagadki i wie cos w tym temacie to z gory dzieki za jakas podpowiedz.

Audi 100 2.3 NF 90r.

Tytuł:
PostNapisane: 20.wrz.2005 23:57:14 
Użytkownik

Witam chce wykonać podobny manewr ale mam pewne obawy widziałem na szrocie starą setke miała pompe łopatkową ale na ciśnienie 85 bar taka sama jest w santanie 2,2 ,i napewno będzie pasować . Serwo to inna sprawa bo ta setka to miała serwo jak beczke chyba 5cyl silniki mają słabe podciśnienie bo w santanie 2,2 i w 90 2,3 jest dodatkowa wakupompa w głowicy nie wiem jak w innych , w tych widzialem

Tytuł: Re: servo w 100 2.3 NF
PostNapisane: 21.wrz.2005 07:54:39 
Użytkownik

Auto: T&C 3.8
nuter24 napisał(a):
Witam wszystkich .Mam "maly"problem z moja setka ,od jakiegos czasu nie moge dojsc ladu z pompa wspomagania i mam zamiar zalozyc do hamulcow serwo podcisnieniowe .Takie sa w setach 1.8 ale nie wiem czy przy moim 2.3 bedzie to dobrze chodzic,drugi problem to wspomaganie kierownicy ktore chcialbym zmienic najlepiej na inna pompe i tu mam pytanie czy z innego audi lub jakiegos innego auta mozna ja zamontowac w setce.W gre mogly by wchodzic niewielkie przerobki przy montarzu tylko nie wiem czy cisnienie z innej pompy bedzie odpowiednie.Jezeli ktos mial podobne zagadki i wie cos w tym temacie to z gory dzieki za jakas podpowiedz.

Audi 100 2.3 NF 90r.

Najlepiej kup serwo razem z pompą hamulcową bo twoja może nie pasować.Musisz wykombinować dodatkowe podciśnienie na serwo i nie możesz kupić od automata.
Z tego co wiem pompa wspomagania do setki pasuje od....setki .Mam namiar na pewnego gościa z częściami do setki jak chcesz to pisz do mnie to podam ci nr.tel
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 22.wrz.2005 06:16:11 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
Lepiej postaraj się o oryginalna sprawną pompe, lub spróbuj zregenerować starą. "Pozi 5000" zrobił taka zmote, i faktycznie hamulec miał w porządku, ale wspomagania tak jak by nie było, pompe załozył z jakiegos pasata cudował przy tym ze dwa miesiace. Miałem okazje cofnąc tym autem z przyczepą i twierdze ze w dużym fiacie lżej chodzi kierownica :diabel:

Tytuł:
PostNapisane: 22.wrz.2005 19:52:52 
Użytkownik

Dzieki chlopaki za porady .Kupilem serwo od setki ,napewno podejdzie do pompy bo sprawdzalem na szrocie.Maly v8 pocieszyl mnie tym ze chamulec dobrze bedzie chodzil ,bo obawialemsie o podcisnienie z kolektora jak kolega wczesniej pisal.Ale jak maly mowi ze bedzie to mu wierze na slowo.Sprawa z pompa byla bardziej skomplikowana bo mialem taka co pasowala pod sruby ale 75 bar i to w nienajlepszym stanie.Wiec zdecydowalem sie (po przeczytaniu postu w ktorym bylo na ten temat i maly klocil sie :) z pozim)na pompe z C4 ktora ma 120 bar .Wymagala malych przerobek w mocowaniu ale podejdzie.Boje sie tylko czy to cisnienie bedzie dobre i mi listwy nie rozpieprzy.Tamta oryginalna miala 150 bar ale dwie sekcje i nie wiem ile pary trzeba na same wspomaganie.W najblizszym czasie mysle to wszystko montowac wiec pozniej na pewno podziele sie wrazeniami z jazdy na tym .Tak mysle ze to pojedzie ;-)
Jak macie jakies rady jeszcze to piszcie na pewno sie przydadza.
pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 27.wrz.2005 21:46:20 
Użytkownik

witam.Zalozylem pompe od C4 i wspomaganie jest takie ze az za lekko kierownica chodzi ,musze zalozyc chyba wieksze kolo pasowe:).Serwo tez jest ok ,hamulec poprawil sie i to duzo .Kosztowalo mnie to troche pracy i nerwow ale chyba sie oplacilo. Jak ktos chce tez zrobic taki "myk" to chetnie podziele sie doswiadczeniami i szczegolami .
Pozdrawiam wszystkich klubowiczow.

Tytuł:
PostNapisane: 27.wrz.2005 22:22:15 
Użytkownik

witam.Zalozylem pompe od C4 i wspomaganie jest takie ze az za lekko kierownica chodzi ,musze zalozyc chyba wieksze kolo pasowe:).Serwo tez jest ok ,hamulec poprawil sie i to duzo .Kosztowalo mnie to troche pracy i nerwow ale chyba sie oplacilo. Jak ktos chce tez zrobic taki "myk" to chetnie podziele sie doswiadczeniami i szczegolami .
Pozdrawiam wszystkich klubowiczow.

Tytuł:
PostNapisane: 29.wrz.2005 13:21:06 
Użytkownik

Mam jeszcze jedno pytanko w sprawie pompy .Czy w C4 jest taka sama maglownica jak w cygaro.Pytam poniewaz pompa od C4 ktora zalozylem troszke za duzo sie nagrzewa.Przychodza mi na mysl 3 powody.Inna w budowie maglownica ktora ma mniejszy przeplyw,brak chlodzenia pompy (w c4 jest wiskoza),zapowietrzona pompa.Moze ktos wie co to moze byc.
pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 03.paź.2005 18:05:27 
Użytkownik

wszystko chodzi dobrze oprocz tego ze pompa sie strasznie grzeje.Moze ktos wie o co chodzi i mi pomoze.
:(

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1