Dzisiaj załamałem ręce. Ponieważ względy ekonomiczne zadecydowały o montażu elpidżi w mojej C4 (wolę wydać np. na felgi niż wciąż na czyste PB

) już od jakiegoś czasu rozglądam się za gazownikiem który wiedziałby co to mechaniczny wtrysk i potrafił to ugryźć.
Dzisiaj kontaktowałem się z polecaną przez was firmą Alma auto gaz. No i chłopaki naprawdę znają się na robocie, wiedzą co to gaz itd., ale myślałem, że wyśmieję kolesia w twarz. Wciskał mi kit, że "chyba nikt w Polsce nie ma wtrysku ciągłego w 2,3" i że to problematyczna sprawa itp. Powiedział, że BLOSem się nie zajmują, ale "może ktoś się na własne ryzyko w województwie podejmie". Kiedy wytłumaczyłem, żeby mi nie ściemniali, bo wiem, że jest to trudny silnik do gazu, uzyskałem odpowiedź, że spoko - założą normalną instalkę, z gwarancją 12 m-cy, ale "w tym silniku tak już jest, że po prostu samo się kicha i wybucha, niestety...".
To była rozbrajająca szczerość jak dla mnie

Jakby ciężko nie było, to właśnie ich zadaniem jest tak dostroić, żeby (oczywiście przy dopilnowanej przeze mnie odpowiedniej eksploatacji) nie waliło. No i na koniec, kiedy zapytałem czy mogą do instalacji założyć reduktor na więcej niż 150koni, to gość kategorycznie odmówił mi 3-krotnie. Ale co im szkodzi, jeżeli to moja fanaberia?

Nie chcę, żebyście to odczytali jako bardzo negatywną opinię, bo jako takiej wystawić nie mogę. Ale nie wiem z czego wynikała taka gadka? Boją się K-Jetronica? Boją się mojego R5?

Czy po prostu im nie zależy?
Ech, muszę poszukać poza Wrocławiem chyba.
Oj prezes prezes... takich zamiarów zamordowania 100-uni sie nie spodziewałem.. ja ci tylko powiem ze w nie zwróci ci sie zanim wymienisz na inne... ja liczylem ile jeżdże w miesiącu i w rok mi sie nie zwróciło.... wiec policz, w koncu jestes na ekonomicznej
:P:P a odnosnie instalki to wyslij PW do szostiego uderz...on zna zajebistego gazownika