.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 24.cze.2025 00:45:33

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Instalacja pod radio A200 - czemu nie dziala inne?
PostNapisane: 09.lut.2005 12:46:17 
Klubowicz

Wczoraj wymontowałem oryginalne radio Delta w celu rozkodowania i wpadłem na pomysł, aby podłączyć swojego soniaka i zobaczyc jak graja głośniczki. Z tyłu mam całkiem spore głośniki oryginalne, wyglądają jak by były aktywne. Wogóle zaskoczylła mnie obezność trzeciej czerwonej kostki, podobnej do ISO ale troche dłuższej. Podejżewam, że to może być jakies sterowaniem zmieniarki lub wzmacniacza jak to w blaupunktach jest. Podłączyłem te dwie kostki poniżej do Soniaka i nic. Nawet sie nie zaświeciło. Tak jak by prądu nie było. Czy mam jakąś inną instalacje?? Trzeba to jakoś przerabiać żeby działało z innym radiem?? Czy może jest coś uszkodzone.... oryginalne radio sie podświetle w momencie przekręcenia gałki, wysówa się też antena ale dalej nic się nie dzieje. Wyświetlacz jest podświetlony ale nic na nim nie ma, myślę że po pewnym czasie pojawi się miejsce do wpisania kodu. Ale czemu nie wyświetla się napis SAFE... Hmmm zastanawia mnie to...

Tytuł:
PostNapisane: 09.lut.2005 13:28:42 
Klubowicz

tylne głośniki są w A200 aktywne, mają wzmacniacz.... daje się to przerobić jakoś ale ja u siebie mam je odłączone i gram tylko na frontach

Tytuł:
PostNapisane: 09.lut.2005 13:34:59 
Klubowicz

Sprawdź zasilanie w czarnej kości, nie wiem jakiego masz Soniaka, ale są wersje, które wymagają +12V na dwóch pinach, a standardowa instalacja audi daje tylko jedno.
Opis co po kolei jest w każdej kości był już na forum, także jak pokopiesz, to na pewno znajdziesz ten wątek.

W czerwonej dłuższej kości są wyjścia liniowe, a także sterowanie aktywnymi głośnikami audi i kilka innych drobazgów o ile pamiętam. Kość brązowa to same wyjścia przedwzmacniacza z radia.

Pozdr

Audi, a owszem, posiadam.

... Rympel 666 ...

Tytuł:
PostNapisane: 09.lut.2005 20:29:34 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
Ty Pażdzioch nic nie kombinuj, poczekaj na oryginalne radio, zobaczysz jak mile Cię zaskoczy, jest w nim system GALA (dale głośniej podszas większej prędkosci), i informacje o częstotliwościach wyświetla CHECK, więc nic nie drutój bo jeszcze cos uszkodzisz.

Tytuł:
PostNapisane: 10.lut.2005 10:09:37 
Klubowicz

no wiem wieeeem..... ja tylko chciałem sprawdzić jak to gra, bo domyślam się, że całkiem dobrze :D Poprostu nie mogę się doczekać, aż dosiąde Niuni i będę Nią śmigał już na co dzień :):

W niedziele jadę na wolumen rozkododwać radyjko. Wczoraj dowiadywałem się u elektronika u mnie w ololicy i koleś mówi, że zrobi za 40 zl jak jakaś tam pamięć wymienna, a za 80 zl jak FLASH. Nie robi od ręki, tylko trzeba czekać trzy dni. Ciekawy jestem czy na wolumenie zrobią mi to od ręki.

Oriętuję się ktoś, jaki rodzaj pamięci jest w radiu DELTA - rok 1989
dokladnie to radio - http://www.ibiblio.org/tkan/audi/radios/delta.html

Tytuł:
PostNapisane: 11.lut.2005 17:56:13 
Użytkownik

CZEŚĆ
U siebie w C4 też miałem taki problem tj aktywne głośniki i radio gamma na trzech kostkach (dwie iso i jedna wieksza)
Nie chciałem ciąć fabrycznej instalacji i wygrzebałem na allegro przejściówkę
nazywa się to adaptor iso -wpinasz i problem z głowy)-podłączysz jakie chcesz radio :)

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1