.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 22.cze.2025 11:41:25

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A6 C5 1,9TDI] Pare zauwazonych usterek i pytan laika
PostNapisane: 04.sie.2007 23:22:37 
Użytkownik

Witam. Jako szczesliwy posiadacz od niedawna mojego avanta zauwazylem pare mankamentow ktore przy zakupie uszly mojej uwadze. Wybaczcie i nie smiac sie prosze:
1. Przy wlaczonej klimatyzacji slychac chyba jakis wiatrak (buczenie) gdy klime wylacze slychac jak wiatrak wytraca swoja predkosc i sie wszystko ucisza (pewnie poczatek konca wiatraka albo czegos podobnego)
2. Cos poknocilo sie z pilotem, jak kupowalem to przy zamykaniu drzwi mialem blyski kierunkow teraz nie ma tego a na dodatke po zamknieciu drzwi nie mrugaja czerwone lampki (diody) przy przednich drzwiach (pilot trzyprzyciskowy)
3. Dziś przyuwazylem stojac z wlaczonymi swiatlami przy scianie garazu ze kolor swiatel nie jest ta sama, jedno jest "białe" drugie bardziej "żółtawe" wina żarówek, ustawien swiatel, lamp jakis zabrudzeń nie wiem
4. Odczepila mi sie z jednej strony tapicerka klapy tylnej bagaznika, moze macie jakies rysunki jak to jest mocowane nie chce wlozyc tam lapy i czegos nie urwac

Dzieki za odpowiedzi i porady pzdr

Tytuł:
PostNapisane: 05.sie.2007 01:53:30 
Użytkownik

Auto: Audi Q7 4L 3.0 TDI
1. masz dodatkowy wentylator do schladzania czynnika zeby nie wywolac zwiekszonego cisnienia co powoduje rozlaczenie kompresora.
2 zobacz czy kluczykiem jak zamkniesz to alarm sie aktywuje, podlacz VAGa i sprawdz bledy w centralnym, moze alarm nie dziala, mozesz jeszcze probowac programowac kluczyk ale watpie zeby to pomoglo skoro dzialal przedtem.
3. zobacz szkla reflektorow czy czasem jedno nie zaszlo i nie powinno byc wypolerowane, sprawdz szczelnosc lamp (czy nie zachodzi para)
4. nie pomoge bo mam sedana.

Bylo
AUDI A6 C5 2.4 98r AGA LPG
Mercedes CL 500 W215
Mercedes E320 CDI S211
Jest
Audi Q7 4L 3.0 TDI 12r

Tytuł: Re: [A6 C5 1,9TDI] Pare zauwazonych usterek i pytan laika
PostNapisane: 05.sie.2007 02:31:58 
Użytkownik

rm5 napisał(a):
3. Dziś przyuwazylem stojac z wlaczonymi swiatlami przy scianie garazu ze kolor swiatel nie jest ta sama, jedno jest "białe" drugie bardziej "żółtawe" wina żarówek, ustawien swiatel, lamp jakis zabrudzeń nie wiem

A moze ktos zmieniał lampe jedną wcześniej? Kukałeś czy auto czasem nie było mielone z jednej strony? Tej jaśniejszej lampy.

Strefa czasowa: UTC + 1