.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 22.cze.2025 22:56:59

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A4 B5] Jaki typ żarówek do oświetlenia podnóżków?
PostNapisane: 02.wrz.2007 15:50:01 
Użytkownik

Witam szukałem wszędzie i nie mogę znaleźć danych dotyczących typu żarówek do oświetlania podnóżków w A4 B5 2000r. Sedan. (konkretnie chodzi mi o symbol tych żarówek co oświetlają dywaniki pod kierownicą oraz od strony pasażera z przodu). Jeśli ktoś z Was wymieniał już te żarówki i zna ich typ oraz gwint, itp. to prosiłbym o pomoc :).

Te dane są mi potrzebne, gdyż mam zamiar kupić żarówki-diodyLed, które będą świeciły czerwonym światłem, a nie żółtym, gdyż wszystkie wskażniki w aucie są podświetlone na czerwono, dlatego chciałbym aby podnóżki też świeciły na czerwono.

Jeśli również na allegro widzieliście takie żarówki do podnóżków do A4 to również prosiłbym o linki :). Z góry dzięki, Pozdrawiam :)

Tytuł:
PostNapisane: 16.wrz.2007 20:49:35 
Użytkownik

Te żarówki nie mają gwintu ! Dawno nie widziałem żarówek z gwintem do zastosowania w aucie ! Musisz kupić odpowiedniki żarówek W5W (wciskane) 12v/5W. Nie sądzę, żeby pomysł z czerwonymi diodami był dobry, ja mam białe, dość mocne, a i tak mało co je widać. Jeśli koniecznie chcesz mieć diody, to polecam białe, ale boczne, takie jak tu, tylko poszukaj białej:

http://moto.allegro.pl/item243471464_za ... zolta.html

Strefa czasowa: UTC + 1