sylwiasty napisał(a):
myszon90 napisał(a):
Podepnę się i ja pod temet......
Potrzebuje pinologię od AutoChecka do B4...
Nie mam podpiętej kontroli świateł, piny są wpięte na masę a świeci mi się cały czas kontrola żarówek od STOP-u..
Może wie ktoś który pin w kostce za to odpowiada....
Na stronie
www.tas.glt.pl w dziale DIY jest moje opracowanie na podstawie własnego doświadczenia oraz materiałów dostępnych w sieci, tam masz podane piny na które trzeba podać masę, żeby nie świeciła się kontrolka świateł. Jeśli podepniesz a informacja nadal będzie wyświetlana to może jest jakiś zimny lut na płytce.
Sylwiasty, ja mam ten plik, przestiudiowałem go wzdłuż i wszerz po kilkanaście razy i ......... d... blada...
Tam jest napisane wyraźnie: pin 18-szary kabelek -światła przednie
pin 25-czerwony kab. - światła tylnie
Mimo iż mam przekaźniki i wtyki to nadal sa niepodpięte bo: na tylnie nie mam czasu i pogoda zimowa (brak garażu), a na przód mi nie wychodzi, nie działa jedna lampa....
Dlatego te piny (18 i 25) dałem na masę i powinien zniknąć błąd świateł, STOP-u również, a stop się nadal świeci (ta żaróweczka w ramce/nawiasie)..
Dlatego wydaje mi się, że jest w kostce w AC tej 26 pin., jakis pin odpowiedzialny za ten błąd...
A je nie mogę go znaleźć......
Jeszcze jedna sprawa, wywala mi błąd oleju, na białym czujniku jak ściągnę kabelek to błąd znika i "można jeździć", czujnik nowy.....
Ech trochę sie rozpisałem, ale za Chiny Ludowe nie mogę sobie z tym dać rady...