c.d naprawy:
dzisaj dolkonczylem laczenie i lutowanie kabli.... po podlaczeniu wszystkiego jak juz wczesniej pisalem zaczelo mi dzialac ogrzewanie tylnej szyby natomiast umarla tylna wycieraczka ,ktora wczesniej ganiala po szybie jak szalona. Pierwszym krokiem bylo sprawdzenie bezpiecznika , byl OK. No wiec czas na sprawdzenie gdzie ucieka napiecie. po rozebraniu obicia tylnej klapy oraz odkopaniu schowanego przekaznika pojechalem do elektryka. Niestety po 3 wizytach w roznych warsztatach odpowiedz byla taka sama : "Panie po niedzieli" wiec ze smutna mina wrocilem do domu,ale jako ze nie lubie jak cos dolega mojej niuni telefon do kumpla ktory zna sie na napieciach

i juz siedzimy w garazu. Po diagnozie okazalo sie ze silniczek wycieraczki jest dobry (uff), kable na laczeniu klapy z dachem sa dobrze polaczone,przekanik dziala,
czyli brak napiecie od kierownicy do przekaznika.No i badz madry i szukaj kabli... ale po krotkiej rozmowie i przemysleniu problemu postanowilem sprawdzic wszystkie bezpieczniki i co sie okazalo : (do przekaznika dochodza dwa napiecie stale i sterujace) brakowalo stalego. przy sprawdzaniu 18 bezpiecznika zobaczylem ze jest spalony, no to szybka wymiana i co i WYCIERACZKA DZIALA !!!! szybko w rozpiske bezpiecznikow i okazalo sie ze jest to bezpiecznik od sterowania elektrycznych lusterek. (nie zauwazylem ze lusterka nie dzialaja no bo ile razy sie ustawia lusterka w samochodzie jak niunia jezdze tylko ja

).
Napisalem to dosyc dokladnie bo wiem ze na forum bylo kilka problemow na temat nie dzialajacej tylnej wycieraczki i moze komus to pomoze.
WNIOSEK.
Stale napiecie do przekaznika wycieraczki to to samo co napiecie od elektrycznych lusterek.Bezpiecznik nr 18. !!!
uffffffff koniec ..