Witam mam dwa, w zasadzie trzy problemy:
1.
Dotyczy otwierania szyb.Wszystkie szyby otwierają się dobrze z panelu sterowania zamontowanego w drzwiach kierowcy.Problem pojawia się gdy ktoś siedzi na tylnej kanapie.Wtedy nie można sterować tylnymi drzwiami z panelu w nich zamontowanych a kierowca może nimi sterować z przedniego panelu! zaraz powiecie, że włączona jest blokada tylnych drzwi a jednak nie!!bo wyłączałem ja kilkanaście razy i dalej to samo

.Wszystkimi szybami da się sterować z przodu, jednak tylne panele do sterowania nie działają.Gdzie tkwi przyczyna?
2.
Dotyczy uszkodzonego mikrostycznika w drzwiach.Jak wszystkie drzwi są zamknięte komp pokazuje, że otwarte są tylne prawe drzwi(więc pewno w nich coś jest nie tak)

co lepsze jak otworzę przednie prawe drzwi to na komputerze widać otwarte przednie prawe(czyli ok) i lewe przednie!!(ona są zamknięte)
Co tutaj możecie mi doradzić?
3.
Kolejny problem dotyczy światełek zamontowanych w drzwiach.Po otwarciu drzwi tylnych zapala się lampeczka pod fotelem więc jest ok.Przyciski szyb są podświetlone, tak samo jak i popielniczka w drzwiach.Zauważyłem, że w A6 po otwarciu drzwi powinny świecić sie takie czerwone światełka zamontowane na narożnikach każdych drzwi.U mnie po otwarciu, którychkolwiek drzwi światełko to się nie zapala.W cym tutaj tkwi feler?
To wszystko pozwala snuć, że A6 C5 ma mocno zwaloną i bardzo awaryjną elektronikę szczególne tych elementów które są przyczyną moim problemów.
Miałem problem z zacinającymi się szybami i smar sylikonowy jak na razie pomógł wiec zostaja te dwa problemy.